Quinta do Javali vintage 2019 “Danish feet”
Quinta do Javali Vintage 2019 ”Danish feet” vil være anderledes end den ”normale” Vintage 2019, som også kommer på markedet senere. Udover at den er tampet af danske fødder, er blendet også markant anderledes. ”Danish feet” er blendet med markant større procentdel af Tinto Cao, en drue som giver blødere tanniner, og en fin balance mellem sødmen og syren.
BEGRÆNSET ANTAL FL. (kun produceret 180 fl.)
Tinta Cao
I Dourodalen går Tinta Cao druen tilbage til det 18. århundrede, og er nu en af de fem officielt anbefalede druer. Kvaliteten er tydelig i den perfekte balance mellem tanniner, syre og sukker. Tinta Cao er ofte plantet i en blanding med Touriga Nacional og Tinta Roriz. Druens tætte, tykke skind giver rige tanniner og en flot farve, skinnet giver også beskyttelse mod mug og råd. Så hvad er Tinta Caos udfordringer ? Den modner sent og har et utroligt lavt udbytte, så lavt så det kan være urentabelt. Tinta Cao giver ca. 1,5 kg. pr. stok.
Året 2019:
Antonio Mendes fra Quinta do Javali udtaler: ”2019 var lidt tørt I starten af vinteren og foråret, men regnen kom senere og fyldte depoterne op. En varm sommer kommer heldigvis til Douro. Vi finder kvaliteten af druerne over middel. Vi har her en god vintage port med et langt lagringspotentiale”.
Smagenote:
Farven er flot mørkerød med flot violet kant. Duften er varm, med modne kirsebær som den dominerende duft. Men også solbær og blomme kommer flot frem. En så ung portvin vil mange gange fremstå som udrikkelig, men de hårde tanniner er ikke at finde i denne vintage. Derimod bløde og afrundede tanniner og selvfølgelig en markant syre, som får munden til at tørre lidt ud. Eftersmagen er laaaang og fantastisk, de søde og modne bærnoter bliver hængende og giver et smil på læben.
Læs meget mere om Quinta do Javali
Læs mine smagenoter om denne Vintage 2019 som fadprøve