Quinta do Javali

Quinta do Javali er en spændende vingård som ligger på sydsiden af Dourofloden, ikke langt fra Sao Joao da Pesqueira. Vingården er i dag ejet af Antonio Mendes og hans hustru Loisa, men kan dateres helt tilbage til 1839. Quinta do Javali er en forholdsvis lille quinta, med sine ca. 25 ha. jord, hvor kun ca. 19 ha. er beplantet med vinstokke. Resten af jorden er beplantet med oliven træer.

Vingårdens marker ligger i en højde af ca. 150-300 meter, og er tilplantet med de traditionelle sorter som: Tinta Roriz, Tinta Cao, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca og Sousao. Alle portvine/bordvine som produceres er “egen avl”, altså der købes ikke druer eller portvine fra andre vingårde. Der produceres både portvine, men også hvid og rødvine.

BESØG DERES HJEMMESIDE kØB VINE FRA qUINTA DO jAVALI

Vasques de Carvalho

Vasques de Carvalho‘s historie går tilbage til 1880 hvor huset blev grundlagt. De har indtil 2013, hvor de blev godkendt af IVDP (Portvinsinstituttet) til at sælge under eget navn, produceret og solgt til andre huse i Douro. Vasques de Carvalho har til huse i Peso da Regua, hvor der både er showroom og “kælder”. Ydermere har de også i Vila Nova de Gaia også et lækket show/tasting room.

De producere næsten alle typer af portvin, både hvid med alder, 10-20-30-40 og 50 års tawny, LBV og vintage af særdeles god kvalitet. Deres 40 og 50 års tawny er blendet af bla. colheita fra 1880, året hvor Vasques de Carvalho blev grundlagt. Det er Jaime Costa der er winemaker, som tidligere har arbejdet 14 års hos Burmester, og er blevet kåret til årets winemaker i Douro.

BESØG DERES HJEMMESIDE kØB VINE FRA vASQUES DE CARVALHO

Quinta Dona Matilde

Quinta Dona Matilde er en familie ejet vingård som ligger på nordsiden af Dourofloden tæt ved Regua. Quinta Dona Matilde har været i Barros familien siden 1927, og det er i dag Filipe Barros og hans far Manuel Barros der står i spidsen for Dona Matilde. Vingården har i alt 93 hektar, hvor 28 hektar er af højeste kvalitet.  40 % af deres vinstokke er 60-80 år gamle. Der er også registreret 1100 oliventræer på vingården.

Alle vinmarker er klassificeret som A marker. Der producers 5000-7000 fl. portvin om året, resten er bordvine. Derudover produceres der også olivenolie.

BESØG DERES HJEMMESIDE kØB VINE FRA dONA MATILDE

NYESTE SMAGENOTER

Quinta do Javali LBV 2006

Quinta do Javali LBV 2006 Det er efterhånden mange år siden jeg fik øjnene op for kvaliteten for..

Quinta do Javali Colheita 2000

Quinta do Javali Colheita 2000 Denne portvin er en i rækken af specielle portvine der bliver frigivet i..

Croft LBV 1961

Croft LBV 1961 Jeg har nu flere gange oplevet det elegante og fantastiske i at nyde LBV portvine..

LÆS FLERE NOTER