Quinta do Javali LBV 2006

Quinta do Javali LBV 2006

Det er efterhånden mange år siden jeg fik øjnene op for kvaliteten for LBV portvine med alder. Og da jeg for nogle år siden smagte Quinta do Javali LBV 2001, sammen med Antonio Mendes, der ejer Javali, var jeg solgt. Når Antonio frigiver sine LBV portvine er det faktisk vintage kvalitet. Jeg er overbevist om at hvis han sendte en prøve til portvins instituttet ville den blive godkendt som en vintageportvin. Kvaliteten er så høj, og de er produceret som “i de gamle dage” med masser af syre og tanniner. De er ikke designede til at være drikke klar lige efter tapning, men vil udvikle sig yderst positivt med årene.

Årgangen 2006 er er middel på kvalitet, men lidt mindre udbytte end “normalt” – men vi skal huske på at selvom Douro området er ret lille, kan der alligevel være store forskelle på kvaliteten.

 

SMAGENOTER

Flot rød/brunlig i farven, og ud fra farven at dømme, er der 5-10 års gemme potentiale endnu.

Duften lukker sig langsomt op med en flot næse, svage kirsebær, krydderier, lidt peber, blomme kommer frem. Smagen fylder dine smagsløg 100 % – den er så harmonisk og en rigtig flot balance i vinen.

Kraftig i smagen og god fylde, eftersmagen bliver hængende i munden og vil ikke forlade den. MUMS

 

Druer: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Cao, Tinta Barroca.

 

Vinen fik ca. 30 min. på karaffel før smagning, og blev serveret ved ca. 16-18 grader i store glas.

Fristet til at smage LBV med alder.

Pris. 350 kr. Du finder den her 

Læs om Quinta do Javali

Samlet vurdering er 8 stjerner.

Smagt 6/23 – AC Portvinsoplevelser.dk

javali lbv 2006