Vasques de Carvalho LBV 2015

Vasques de Carvalho LBV 2015

Vasques de Carvalho er nok mest kendt for deres flotte serie af tawny. De producere nogle stilrene og flotte tawny, fra 10 års til 40 års tawny. Derudover har de også flere hvide portvien i sortiment og flere hvide portvine er på vej. Sidst men ikke mindst har de også både LBV og vintage port. På LBV siden har de kun 2 portvine, hvor deres første årgang (2013) allerede er udsolgt, og det forstår man godt. Næste skud på stammen er årgangen 2015, og det er den vi bedømmer her.

Året 2015 er helt klart over middel og kvaliteten se på flere parameter. Koncentrationen og petentialet for lagering er stort. Så kan Jaime (som er winemaker på Vasques de Carvalho) endnu engang producere en LBV i TOP klasse, som han gjorde sidst.

 

Farven er flot rød og ser indbydende ud.

Intens frugt i næsen, et væld af brombær, solbær og kirsebær.
Kraftig og vedvarende smag, let chokolade og blomme forekommer, krydret og lang eftersmag. Flot poleret tanniner og den behagelig syre, der står godt mod sødmen. Blød og afrundet. Denne LBV er ufiltreret og den er så småt ved at danne lidt bundfald som vil blive mere over de næste år. Jeg vil ikke være bange for at ligge en del af denne LBV på lager for at de potentialet i fremtiden, det tegner ret godt.

Kort og godt, Vasques de Carvalho LBV 2015 en rigtig flot LBV.

Fristet til at smage, find den her.

Portvinen blev smagt ved. ca. 15 grader.

Læs om Vasques de Carvalho

Samlet vurdering er 9 stjerner

Smagt 6/21 – AC Portvinsoplevelser.dk

Vasques de Carvalho LBV 2015