ÅRGANGE

VINTAGE PORTVIN

Årgangsskema for vintage portvin
På denne side har jeg samlet den information jeg har kunnet opdrive vedr. årgange af vintageport. Der er mange som bruger en 5,10 eller 20 point skala til at bedømme kvaliteten af årgangen. På denne side bruger jeg fra 1-5 stjerner, hvor 5 er bedst. Men husk at en årgang kan for eksempel være mindre god i Baixo Corgo og meget bedre i Douro Superior.

Bedømmelserne ville være mere nuanceret hvis jeg brugte en 10 skala, så der kan være årgang der ligger på vippen mellem 2 karakter.

Det er et vidt begreb omkring hvor lang tid en portvin kan ligge, det afhænger meget af omgivelserne, som temperaturen, rystelser, lys o.s.v. derfor er bedømmelsen en grov indikator. Hvis portvin opbevares under de HELT RIGTIGE forhold, kan vinen stadig drikkes efter 100-200 år.

Det er selvfølgelig sparsomt med informationer fra de meget tidlige år. Information er hentet i Portugal, England og Danmark.

Der kan være stor forskel på single quinta vintage og “normal” vintage. Selv om året generelt kan være under middel, kan man opleve “store” single quinta vine.

Find og køb vintage portvine

årgange

 

2022  –  5* 

Et meget udfordrende år i Douro med mellem 30-50 % mindre udbytte en “normalt”. Regnmængden var ca. 30 % mindre end normalt, nogle steder i Douro var regnmængden kun ca. 30 % af normalen, det gav overmodne druer. Hele sommer perioden fra Maj til September var meget varm. Mange winemakere forventer en rigtig god årgang, med kraftige og frugtige portvine.

2021  –  2/3* 

Et år hvor kvaliteten af høsten blev afgjort af tidspunktet af høsten, om du plukkede før eller efter regnen. Et højt syre indhold i druerne hvis du plukkede før regnen. Vi kan forvente at se flere forskellige kvaliteter af vintage portvine på markedet. En lille årgang hvor du typisk vil finde Single quinta portvine. 23 producenter har deklareret vintage portvin.

2020  –  4* 

Vintermånederne gav meget nedbør, og fyldte reserveren op, og det var tiltrængt efter flere år med mindre nedbør end forventet. August/September 2020 (høsten) var køligere end normalt i Douro. 38 producenter har deklareret vintage portvine, i 2020.

               Quinta do Ventozelo 2019

2019 –  3/4*   

For de fleste producenter rammer vi et normalt/godt år, uden de store bemærkninger. Mere frisk i stilen, sammenlignet med 2017 og 2018. Efteråret i 2018 og ind i vinteren 2019 havde milde temperature men vinteren blev tør og kold. Marts bød på varme over gennemsnittet, og sommeren i Douro blev igen varm. Høst udbyttet lå ca. 20-30 % lavere end sammenlignet med 2018 udbyttet. Høsten begyndte i slutningen af August. 

2018 –  2/3*   

Et meget vanskeligt år med mange udfordringer. Vinteren var meget kold og meget tør, så da foråret begyndte, var der allerede mangel på vand til vinstokkene. Regnen kom dog, og i en kraft der gjorde meget skade. I maj kom et kraftigt uvejr over Douro med hagl, storm og meget vand, det beskadigede en del vinstokke. Det satte vinstokkene 2-3 uger tilbage i vækst. Høsten kom sent i hus og kvaliteten var tvivlsom efter kampe med både meldug, samt ekstreme varme grader over sommeren.

2017 – 5*   

Det var MEGET tørt, på flere måder. Vinteren op til 2017 var der mangel på vand, og med et forår og sommer med høj varme og ingen vand, blev 2017 en af de varmeste og tørreste hidtil. I Juli måned ramte en voldsomt uvejr med hagl og meget vand, der ødelagde mange vinstokke. Høsten startede allerede i midt August, og det er MEGET tidligt. Mængden af druer som blev høstet ligger 20-50 % mindre end normalen, men kvaliteten var voldsom god. Årgangen udråbes til en FANTASTISK årgang.

2016 – 5*   

En meget våd vinter på til årgangen 2016, med op til 80 mm mere regn end normalen. Det var MEGET tørt hen over sommeren med over 40 grader flere steder i Dourodalen og høsten ligger ca. 24-40 % under normalen. Du finder høj kvalitet i årgangen 2016 hvor over 100 brands kom på markedet med vintage port.

2015 – 5*   

Stor årgang inden for portvin, den første årgang efter 2011 som er deklareret. Meget lidt regn i Douro, 2015 – og en varme gennem sommeren betød mindre udbytte end et normalt år, men også høj kvalitet af druer. Høsten startede tidligt, og alt var under kontrol indtil kraftig regn i midt Sept. der gav en lille pause i høsten. En stor årgang er født.

2014 – 2*   En årgang der ligger under middel, generelt set over hele Dourodalen, dog melder enkelte quintaèr om en god og solid årgang, som bla. Quinta do Javali. Fra flere af de store brands vil du kunne finde single quinta vintage portvine på markedet. Over 30 vintage portvine er på markedet fra 2014, men set i lyset af 2015 hvor der er frigivet over 75 vintage portvine, ja så er 2014 en “lille” årgang.

2013 – 3*   I slutningen af 2012 og i starten af 2013 kom der en del regn i Douro. Marts var den vådeste i 12 år, og flere vinmarker blev beskadiget af hagl. Det var rigtig godt at få fyldt vand depoterne op til den kommende sommer. I JUni7Juli og August kom der faktisk slet ikke noget vand i Pinhao, der blev kun målt 4,6 mm. nedbør. Høsten startede for de fleste i begyndelsen af Sept. og der kom let regn i starten af Sept. Midt Oktober var høsten i hus for de fleste. Du finder portvin med meget bløde tanniner fra årgang 2013 – det er generelt for de fleste producenter.

2012 – 4*   Året starter med at være ret tørt, i de første 3 måneder af 2012 falder der kun 16 mm regn, hvor der burde komme ca. 200 mm regn. Senere i April og Maj kommer der ca. 125 mm. regn. Temperaturen hen over sommeren er lidt lavere and normalet, men varmen kommer senere på året. Høsten starter lidt senere en normalt. ca. 10-15 Sept. går høsten i gang. Høsten ligger markant under “normalen” med kvaliteten er ret god, trods alt. 

2011 – 5*   KONGE ÅRGANG…… Der er 100 vintage portvine som er deklareret i 2011. En ny SUPER årgang er født. Solide og kraftige portvine. 2011 starter meget tørt, og med ca. 40 % mindre nedbør over hele året, bliver 2011 en meget tørt år for portvins producenterne. Men så stor forskel på nedbøren i forhold til normalen, ser vi også en fald i mængden af høstede druer – flere producenter melder om 25-35 % mindre høst udbytte. Men vi kommer ikke uden om at årgange 2011 er FANTASTISK GOD KVALITET.

             

               Vinmarker hos Quinta do Portal 2011

2010 – 4*   Vinter månederne var ret våde, og med store mængder nedbør var alle regn deporter fyldt op til foråret og sommeren. Sommeren var ret varm, og specielt i Juli var det meget varmt i Douro. Efter den varme sommer blev det “normalt# igen hen over sensommeren og høsten. Det blev et relativt stort udbytte, i forhold til de 2 tidligere år, og en kvalitet af druerne der ligger over gennemsnit.

2009 – 3/4 *   Denne årgang deler vandene hos mange winemakere. Mange er uenige om det er en lille/STOR årgang. Det var en MEGET varm sommer og udsigten til en tidlig høst. Flere oplevede en høj alkohol ved gæring og tanniner der ikke var helt udviklede, og druer som ikke var helt udviklede, pga. mangel på vand og ekstrem varme. De vinmarker som lå højere oppe af skråningerne havde det bedre, og viste højere kvalitet af druer. 2009 blev deklareret som vintage årgang.

2008 – 3*   En årgang der igen var meget tør, og mangel på vand, men ikke så varm. Det var et relativt koldt år. Mange winemakere høstede tidligt af frygt for vand da høsten nærmede sig. Men de winemakere som havde is i maven og ventede fik belønning i form af meget bedre udviklede druer, og en højere kvalitet. En årgang hvor der blev produceret mange Single Quinta vintage portvine.

2007 – 5*   Der blev ret tidlige efter høsten råbt op at 2007 var den nye afløser for 1994 så jo står i TOPPEN over kvalitets årgange. Men langsomt kom roen på igen. 2007 er en rigtig god årgang, men når alligevel ikke 1994. En mild vinter, og Marts viste lunt forårs vejr. Regnen kom for alvor i Juni måned, og med en god varme gennem Juli og August, gik høsten i gang i begyndelsen af September for de fleste. Stort gemme potentiale.

2006 – 3*   Det blev et ret vådt forår i Douro, og alt for våd. Og efterfølgende oplevede man flere steder i Douro en extrem varme i Maj måned. Da juni så bankede på fik flere hagl og ødelagde en del vinstokke. En typisk single quinta årgang. og med et høst udbytte der ligger i middel, både mængden og kvaliteten.

2005 – 4*   Vinteren og foråret i 2005 var som man kan sige “normalt”. Men da sommeren kom blev det tørt. Med kun 6 mm regn i Juni og slet ingen regn i Juli og August blev den en tør sommer. Da høsten skulle begynde i starten af September kom der regn, og derefter igen tørt og klart vejr. En årgang med kvalitet der ligger lidt over middel.

2004 – 3*   Årgangen 2004 er for de fleste et single quinta år. Det fantastiske år 2003 havde fyldt ret meget og årgang 2004 var også middel kvalitet af druer. En meget våd vinter blev hurtige overtaget af en meget tør start på 2004, hvor Maj, Juni og Juli viste op mod 40 grader. Regnen kom så i August, og blev den vådeste i over 100 år. Så alt i alt et svært år for mange producenter.

2003 – 5*   En KONGE årgang, super godt år, alt var perfekt i 2003. Gode betingelser i vinter og forårs månederne. Sommeren blev igen varm og i Douro superior viste termometeret op mod 50 grader i midt Juni. Høsten startede for de fleste i midt September og med en god kvalitet. Årgangen modner godt og kan ligge lang tid endnu. Der er næste 100 vintage portvine deklareret i 2003

               

                Quinta do Portal 2007

2002 – 2*   Et meget koldt forår, prægende starten af 2002 men hen over sommeren begynder det var se bedre ud. Varmen er tilbage og da høsten skal til at begynde i September kommer der regn for alvor. Nogle producenter vælger at høste tidligt, mens andre håber på bedre vejr, og venter. Men efter mange dage med regn og ingen udsigt til opklaring, må de producenter som ventede se i øjnene og druerne begynder at rådne på vinstokkene. De producenter der høstede tidligt, fik en markant bedre udbytte end dem som høstede sent. Lav kvalitet og lave udbytte generelt, så der er langt mellem de gode portvine fra 2002

2001 – 3/4*   Vinteren 2000/2001 var virkelig meget våd, det regnede i flere måneder i træk, og der blev for alvor fyldt godt op med vand. Foråret kom og varmen også, det så ud til at blive en god blomstring. Sommeren var ganske fin og varm, og med meget store udsving i nedbør resten af sæsonen, huskes 2001 for at være tørt og varmt. Normalt udbytte i mængden og kvaliteten lidt over middel. Du finder ganske flotte og gode portvine fra 2001, der står i skyggen af 2000. Du finder en del Single quinta portvine fra 2001.

2000 – 5*   Vinteren fra 1999 og frem i 2000 blev MEGET TØR, næsten ingen vand fra efteråret 1999 og frem til Marts 2000. Både April og Maj blev kølige og våde. Det tegnede ikke godt for kvaliteten. Men en varm sommer og frem til høsten blev det alligevel fint. Dog blev den samlede mængde noget lavere end “normalen” men kvaliteten blev fremragende for årgang 2000. Der var rigtig mange huse der fik deklareret vintageport. En stor årgang venter, og kan gemmes i mange år frem.

1999 – 3/4*   Starten var både kold og tør i 1999, og der kom en del regn i Marts, April og Maj måned. Hen over sommeren kom det gode vejr tilbage og det tegnede alligevel godt for høsten i 1999. Da høsten skulle til at starte i Sept. kom regnen, og der kom  meget. Det tegnede til at blive et klassisk år, men det kølige vejr der fulgte med regnen gjorde at årgangen blev knap så god. Det som gør den store forskel er de bønder som plukkede før, eller efter regnen, der finder du god kvalitet. Dem som plukked i regnen, fik lavere kvalitet. Mængden er generelt stor mens kvaliteten er middel til god.

1998 – 2*   Året begyndte koldt og vådt, men både Feb. og Marts var faktisk milde og varme. Det satte gang i vinstokken med knopper som desværre blev ødelagt med masser af regn og hagl i April og Maj. Det var relativt tørt og varmt i sommeren og da høsten var inde for rækkevide satte regnen igen ind i September. De producenter der ventede med at starte høsten til slutningen af September fik en hæderlig høst, modsat dem der høstede tidligt. Et ret lille udbytte af tvivlsom kvalitet. Du ser flest single quinta portvine fra 1998.

1997 – 5*   En mild vinter startede dette år, og da foråret kom bød det på godt med regn i April og Maj. Først på sommeren var det “alm” varmt, men i August måned kom varmen for alvor til Dourodalen. Høsten begyndte midt i Spet, i den stegende varme, og selv om mængden af druer lå ca. 20 % lavere end normalt var kvaliteten ret god. Årgangen modnes gnaske fint, og har et laaang potentiale. Mere en 90 forskellige vintage portvine fra 1997 er kommet på markedet.

1996 – 2*   En meget våd og regnfuld Januar startede året 1996. Foråret og sommeren var som man kan betegne som almindelig, med varme, uden det blev stegende hedt. En kort periode i September, da høsten stod på afgjorde kvaliteten, om du høstede før eller efter det dårlige vejr. Stor høst mængde men af kvalitet under middel. Alligevel mere en 40 brands kom på markedet, typisk Single Quinta portvine.

1995 – 4/5*  Den milde vinter og forår vendte pludselig i midten af April og bød på nattefrost. Maj og Juni blev meget underlige med varme, afløst af kulde, regn og hagl. Da Juli bankede på kom varmen og solen tilbage til Dourodalen. Kvaliteten af høsten afhænger i den grad af om høsten kom tidligt eller sent i hus. Nogle producenter mener at kvaliteten i 1995 er lige så høj som i det legendariske år 1994. God kvalitet at druer, kan nemt gemme frem til 2060-2070. Årgangen byder på både vintage og single quinta vintage portvine, med 65 kendte brands på markedet.

1994 – 5*  Vinteren fra 1993 til 1994 var regnfuld og våd, så depoter blev fyldt godt op. Men det våde vejr fortsatte ind i April og Maj måned. Sommeren blev god varm, uden at bliver HED, så lidt regn kom også igennem de varme sommer måneder, det var perfekte betingelser. De få producenter der ikke turde vente og høstede tidlige, fik en “alm” kvalitet, mod de producenter der høstede sent, fik en meget høj kvalitet af druer. Alt i alt, en virkelig god årgang med langt potentiale for modning i flasken. Næsten 70 brands så markedet med en 1994 etiket på. 

1993 – 1*   Skidt skidt skidt – bedre kan det vel ikke siges. Det startede med en meget våd og kold vinter, efterfulgt af endnu mere regn fra April og til Juni. Den lille mængde sol der kom i sommeren kunne ikke opveje den våde start. Da høsten skulle starte regnede det igen, og de producenter der ville vente på bedre vejr, fik bare mere regn. Høsten var ca. 50% mindre end normalt. Kun et hus fik produceret vintage portvin i 1993 – Quinta da Romaneira.

                Quinta da Gricha. Okt. 2019

1992 – 3*   En gennemsnits år, både mængde og kvalitet. Du f

1991 – 4*   Et fint år, lidt over gennemsnit.

1990 – 3*   Meget våd vinter, og ekstrem tør sommer.

1989 – 3*   Tør vinter, mildt forår og ustadigt over sommeren.

1988 – 2*   Et vådt forår med meget regn i Juni, sommeren blev kun lun.

1987 – 3*   Vejret drillede meget med regn i starten af høsten.

1986 – 1*   Meget tør sommer, og regn i Sept.

1985 – 5*   Et klassisk godt vintage år, høsten var over middel.

1984 – 2*   Mangel på vand tidligt, og da den kom, kom der for meget.

1983 – 4*   Mindre høst mængde en normalt, man af god kvalitet.

1982 – 4*   En god årgang, med stor udsving i kvalitet fra hus til hus.

1981 – 1*   Varmt varmt varmt, og mangel på vand.

1980 – 3*   Tør vinter, god drue kvalitet, modner tidligt.

1979 – 2*  Meget vand tidligt, stor høst mængde, men kvalitet under middel.

1978 – 3*   Ustabilt vejr, hen over året, lavt udbytte.

1977 – 5*   Super klasse, alt gik efter bogen. En stor årgang.

1976 – 1*   Tørke i forår/sommer, afløst af meget regn i høsten.

1975 – 3*   En god varm sommer, kvaliteten lidt over middel.

1974 – 2*   Regnen kom på de forkerte tidspunkter. Få single quintaer vintage.

1973 – 0*   Katastrofe, ingen vintage i dette år.

1972 – 1*   Meget lavt udbytte og ringe kvalitet.

1971 – 0*   Katastrofe, ingen vintage i dette år.

1970 – 5*   En absolut klassisk vintage årgang, Høj kvalitet.

1969 – 1*   Skidt, intet positivt.

1968 – 2*   Mild vinter, skiftende vejr, ringe kvalitet af druer.

1967 – 2*   Koldt forår, ustadigt vejr hen over året. Alligevel gode vine.

1966 – 5*   Lang tør sommer, mindre høst en normalt, men god kvalitet.

1965 – 2*  Tør vinter, fugtig høst, mangler dybde.

1964 – 2*   Vejret artede sig ikke til kvalitet, lette vine.

1963 – 5*   En af de bedste årgange i dette år 100.

1962 – 2*   Stor høst mængde, men dårlig kvalitet.

1961 – 1*   Et stort tordenvejr ødelagde stort set alt.

1960 – 5*   Mildt forår, med en varm og tør sommer.

1959 – 1*   Regn prægede året.

1958 – 3*   Kølig forår, varmen kom for sent i efteråret.

1957 – 2*   Lille høst mængde, og af dårlig kvalitet.

1956 – 0*   Katastrofe, ingen vintage i dette år.

1955 – 5*   God kvalitet, og fornuftig mængde, vejret var fint.

1954 – 1*   Tør vinter og forår, kvalitet under middel.

1953 – 1*   Der blev ikke deklareret i dette år.

1952 – 1*   Køligt forår, og sommer hagl ødelagde det meste, lille produktion.

1951 – 1*   Blev ikke deklareret, nogle få single quintas på markedet.

1950 – 2*   Lette portvine præger dette år, men god kvalitet.

1949 – 1*   Et skidt år

1948 – 4*   Et varmt år, lille høst mængde men god kvalitet. 9 huse deklarerede.

1947 – 5*   Gode vejrforhold, stor høst mængde, og god drue kvalitet.

1946 – 3*   Fornuftig kvalitet, men står i skyggen af 47. Få huse deklarerede.

1945 – 4*   Tørke i det meste af året, alligevel god kvalitet, lille mængde.

1944 – 3*   Lidt over middel

1943 – 3*   Lidt over middel

1942 – 4*   God kvalitet, men et lavt høst udbytte.

1941 – 3*   Gennemsnit

1940 – 3*   Middel

1939 – 1*   Meget skidt

1938 – 3*   Middel

1937 – 3*   Middel, der ses en del vine fra 37

1936 – 3*   Middel

1935 – 4*  Tør vinter, men ender godt, god kvalitet, måske lige så godt som 1934.

1934 – 5*   Vejret er perfekt, god kvalitet af druer, sen høst (okt.).

1933 – 3*   Middel

1932 – 1*   Et skidt år.

1931 – 5*   Alt går efter bogen, og kvaliteten er i top.

1930 – 1*   Meget skidt år

1929 – 3*   Et gennemsnits år

1928 – 2*   Et år under middel

1927 – 4*   Et klassisk vintage år, modne og kraftfulde druer.

1926 – 1*   Katastrofe

1925 – 2*   Under middel

1924 – 5*   Lidt kold sommer, men stort udbytte og super kvalitet.

1923 – 3*   Middel

1922 – 4*   Lette vine, kvalitet over middel, sen høst (okt).

1921 – 1*   Katastrofe år

1920 – 5*   Skidt vejr i foråret, men ender godt, fine druer.

1919 – 3*   Middel

1918 – 1*   Et skidt år

1917 – 5*  Varm sommer, men super kvalitet og udbytte, sen høst (midt okt.).

1916 – 3*   Middel

1915 – 2*   Under middel

1914 – 2*   Under middel

1913 – 2*   Under middel

1912 – 4*   Et klassisk år, udbytte og kvalitet er over middel.

1911 – 2*   Meget varmt og meget regn i Sept. overmodne druer.

1910 – 1*   Meget skidt

1909 – 2*   Under middel

1908 – 4*   Kold vinter, og varm forår/sommer, fint udbytte.

1907 – 2*   Under middel

1906 – 2*   Under middel

1905 – 1*   Skidt år

1904 – 3*   Elegant år, meget modne druer, og regn i høsten.

1903 – 1*   Skidt år

1902 – 1*   Meget skidt år

1901 – 1*   Meget skidt år

1900 – 4*   Et klassisk år, godt udbytte og kvalitet, sen høst (okt).

1899 – 2*   Et skidt år.

1898 – 1*   Meget dårligt år.

1897 – 4*   Et varmt år, men en fin kvalitet.

1896 – 5*   Super år med god kvalitet, tidlig høst (start Sept).

1895 – 1*   Meget dårligt år

1894 – 3*   Varm og tør sommer, lille mængde men god kvalitet.

1893 – 1*   Meget dårligt år.

1892 – 3*   Varm og tør sommer, meget modne druer.

1891 – 3*   Middel, lette vine.

1890 – 3*   Et middelt år, med optimal høst vejr men lav mængde.

1889 – 3*   Middel kvalitet

1888 – 2*   Et skidt år

1887 – 3*   Varm sommer og gode høst forhold.

1886 – 1*   Et skidt år.

1885 – 3*   Middel kvalitet.

1884 – 3*  Varm sommer, regn i Aug. lavt udbytte og mange sygedomme.

1883 – 1*   Et skidt år.

1882  – 1*   Et skidt år.

1881  – 2*   Et lovende år, men faldt dårligt ud, under middel.

1880 – 1*   Et skidt år, tynde vine.

1879 – 0*   En katastrofe

1878 – 5*   Super kvalitet, men lavt udbytte, fint høst vejr.

1877 – 1*   Et skidt år.

1876 – 1*   Et skidt år.

1875 – 3*   Varm og tør sommer, druer var som rosiner ved høsten.

1874 – 1*   Et skidt år.

1873 – 4*   Et år lige over middel, sen høst i gode vejrforhold.

1872 – 5*   Super godt år, som viste sig at være bedre end forventet.

1871 – 1*   Et skidt år.

1870 – 3*   Fint år med kraftfuldevine, lille mængde.

1869 – 1*   Et skidt år.

1868 – 5*   Varmt år, næsten for varmt, regn lige inden høst hjalp.

1867 – 3*   Middel kvalitet

1866 – 1*   Et skidt år.

1865 – 2*   Kvalitet under middel.

1864 – 1*   Et skidt år.

1863 – 5*   Varmt år, super kvalitet, bedste år til dato iflg. Cockburn´s

1862 – 3*   Et tørt år, fin kvalitet.

1861 – 3*   Gode vine fra et middelt år.

1860 – 3*   Gode vine fra et middelt år.

1859 – 2*   Meget vand i årets løb, middelmådigt.

1858 – 5*   Et af de bedste år i 1800 tallet, tidlig høst i start Sept.

1857 – 1*   Et skidt år.

1856 – 1*   Et meget skidt år.

1855 – 1*   Et skidt år.

1854 – 3*   Et gennemsnits år.

1853 – 2*   Meget regn, koldt forår og dårlig blomstring, frugtig og delikate vine.

1852 – 3*   Et gennemsnits år.

1851 – 4*   Et fint år, med delikate vine.

1850 – 3*   Et gennemsnits år.

1849 – 3*   Middel

1848 – 3*   Middel

1847 – 5*   Et fantastiskt år, sen høst.

1846 – 4*   Et år over middel

1845 – 1*   Meget skidt år

1844 – 4*   Delikate vine, godt år.

1843 – 2*   Et år med dårlig kvalitet, under middel

1842 – 4*   Glimrende vine, med krop, fylde og meget farverige.

1841 – 1*   Katastrofe år

1840 – 4*   Et godt år, delikate vine, rene og tørre vine iflg. Forrester

1839 – 1*   Meget tæt på udrikkelig

1838 – 1*   Skidt, skidt skidt

1837 – 3*   Middel årgang

1836 – 2*   En årgang der liggerunder middel

1835 – 3*   Klassisk middel årgang

1834 – 5*   Super god årgang. Fantastiske portvine.

1833 – 3*   Et “alm” år, middel kvalitet

1832 – 2*   Skidt årgang, under middel

1831 – 1*   Meget skidt årgang

1830 – 4*  Et år over middel med fremragende vine.

1829 – 2*   Under middel kvalitet

1828 – 4*   En årgang over middel

1827 – 3*   Middel kvalitet

1826 – 3*   Gennemsnitlig årgang

1825 – 1*   Dårligt år

1824 – 1*   Dårligt år

1823 – 2*   Årgang under middel

1822 – 3*   Blandet kvalitet, de gode er fra huse der høstede tidligt.

1821 – 4*   Fremragende vine blev lavet i dette år.

1820 – 4*   Lille mængde men af stor kvalitet.

1819 – 2*   Ringe årgang

1818 – 1*   Meget ringe årgang

1817 – 3*   Middel årgang

1816 – 3*   Middel årgang

1815 – 5*   Super kvalitet.

1814 – 3*   Kvalitet er middel

1813 – 3*   Middel i kvalitet

1812 – 4*   Kvalitet over middel. Nogen vil sige fremragende.

1811 – 3*   Et middel år.

1810 – 4*   Gode og delikate vine blev lavet dette år.

1809 – 3*   Middel kvalitet

1808 – 3*   Middel kvalitet

1807 – 3*   Middel kvalitet

1806 – 5*   Super godt år med fremragende vine.

1805 – 3*   Kvalitet middel

1804 – 4*   Kvaliteten lidt over middel

1803 – 3*   Kvaliteten på middel

1802 – 4*   En år der ligger over middel.

1801 – 1*   Dårlig kvalitet

1800 – 1*   Ringe kvalitet

1798 – 3*   Igen et år med stor forskel på kvaliteten.

1797 – 3*   Meget stor uenighed om kvaliteten.

1792 – 3*   Middel kvalitet, med lille produktion.

1790 – 4*   Gode vine, ifølge Sandeman.

1786 – 4*   God kvalitet, men lille produktion.

1784 – 4*   Kvalitet over middel, og med lille mængde.

1781 – 3*   Et middel år.

1780 – 4*   Godt år med god kvalitet af druer.

1779 – 5*   Super god kvalitet, og med stor mængde.

1775 – 5*   Usædvanlig god kvalitet.

1765 – 5*   Fremragende kvalitet.

1756 – 4*   Gode kvalitetsvine blev lavet dette år. (Året hvor Douro blev markeret)

Find og køb vintage portvine
Find og køb vintage portvine