Hvid portvin bliver produceret af hvide/grønne druer. Det er typisk druetyper som Alvarinho, Malvasia, Viosinho og Gouveio som benyttes til produktion af de hvide portvine.
Hvide portvine er lettere og mere enkelte i smagen, hvis du sammenligner med andre typer af portvin som feks. den frugtige Ruby stil.
Hvide portvine fås også som blend (10-20-30 og 40 års) eller fra en enkelt årgang (colheita)
Hvid portvin fås i flere sødmegrader, hvor de tørre hvide er fantastiske til fx fisk eller cremet suppe. De mere søde portvine nydes af store glas og sammen med gode venner.
Nyd din hvide portvin af store glas, gerne ved 8-10 grader.
Rosé portvin, i daglig tale også kaldet pink port. Det er en relativ ny portvinstype, sammenlignet med andre portvinstyper. Rosé port så lyset første gang i 2008 og er siden blevet en stor spiller i mange producenters markedsføring. Den sælger nemt, fordi det smager godt.
Rosé port er lavet som en hver anden portvin ved at du tilsætter druesprit ved gærring. Når du laver alm. rosévin filtreres drueskaller fra tidligere i forløbet, så du får en lys (rød) vin. Rosé port er lavet på røde druer, helt identiske med de druer som bruges til LBV og vintage portvin.
Nyd din rosé port afkølet ved 8-10 grader.
Egen import
DU SPARER 179 kr.
Egen import
Elegant i smagen