Warre Vintage 1975

Warre Vintage 1975

Warre har flere gange tidligere vist sig fra en positiv side, og valget af portvin i går forandrede ikke mit syn på  Warre. For nogle er 1975 er middel år, men jeg mener at  1975 er undervurderet og præsterer nogle flotte portvine.

Flasken blev rejst op ca. 6 timer før servering (ved godt det er i underkanten, men havde bare lyst til at smage den) Åbnede portvinen, og dekanterede den ca. 45 min før servering. Jeg holder af korte iltnings tider, og nyder at smage forandringen i glasset.

Let bundfald og i karaflen står en meget klar og flot mahognifarvet portvin. Duften er den klassiske modne vintage, med cedertræ, cigar, dadler, tør frugt og krydderier.

Jeg smager den første gang efter ca. 45-55 min på karaflen. Den er så småt ved at åbne sig op, dejlig duft og flot i smagen, dog uden at have den brede profil, let og enkel. Efter 2-3 timer i karaflen kommer der markant mere smag frem, og den brede vifte bliver åbnet. Fylden og eftersmagen er kommer klart mere med.

Portvinen blev smagt ved. ca 15 grader.

Warre vintage 1975 er et super godt glas portvin, og jeg bliver mere og mere glad for vintage med alder.

 

Læs mere om Warre

Samlet vurdering er 8 stjerner

Prisen er 995 kr. Køb den her

Smagt 3/21 – AC Portvinsoplevelser.dk

warre vintage 1975

Køb den i shoppen Se mere vintage port