Pocas Junior vintage 1977

Pocas Junior vintage 1977

Pocas er for os danskere et supermarkeds mærke, men i andre lande står flaskerne på hylderne hos vinhandlerne. Jeg var selv lidt skeptisk, men gik til stålet med neutrale smagsløg. Denne vintage fra 1977 “findes” ikke mere, det var et held at ledelsen i Pocas fik ryddet op og “fandt” en kasse med 12 flasker. Så at der åbnes en denne dag er stort. Pocas er familie ejet og blev stiftet i 1918.

Farven er moden, let brun/gul.

Duften markere sig med kaffe og chokolade, lidt medicinskab.

Smagen er blød og behagelig, ligger i den lette ende, på den gode måde. Der er ikke så meget syre tilbage og sødmen er delikat. Vinen udvikler sig fint i glasset over de ca. 1,5 time vi smager. En rigtig god portvinsoplevelse, der overraskede mig positivt.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering er 6 stjerner.

Smagt 9/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

20160923_172723

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Vintage port findes her