Delaforce vintage 1975

Delaforce vintage 1975

Delaforce har rødder tilbage til 1868, så det er ikke et “Nybegynder” hus jeg smager på i dag. Der er heller ingen tvivl om at Delaforce er et vintage hus. Jeg har fundet en Delaforce vintage 1975 frem, ikke et prangende år, men dog alligevel lidt over middel.

Farven er fin og klar brun, med en lille snert af rød, så efter farven at dømme, er der stadig liv i den.

Duften er blød og behagelig, ingen sprit eller andet skidt i næsen, kun tør frugt, kanel og cigarkasse.

Smagen er lige så blød og lækker som duften, den velkendte “modne vintage” smag breder sig i mundhulen. Krydderier, modne bær, svag kirsebær, blød lakrids og gammelt træ. Stadig en behagelig syre i vinen. En virkelig lækker portvinsoplevelse, med masser af gode smil på læben. Eftersmagen er mellem til lang.

Vinen blev smagt første gang lige ved åbning og efter 3 timer igen, hvor den “kun” havde stået i flasken med ilt i. Serverings temp. ca. 20 grader.

Prisen er ca. 550 kr. pr. flaske. (flere forhandlere)

Samlet vurdering er 8 stjerner.

Smagt 5/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Delaforce vintage 1975

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er igennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Find vores udvalg af vintage port