Croft vintage 1970

Croft vintage 1970

Jeg havde glædet mig enormt til at smage denne Croft vintage 1970 portvin, et klasse hus og en fantastisk årgang, med 50 år på bagen.

Flasken ser fin ud, ingen udsivning fra proppen og standen i flasken er også helt i orden, men kan denne Croft vintage 1970 leve op til mine forventninger?

Jeg dekanterer portvinen, og ved første duft fylder den næseborene 100 %, den gode og velkendte dufte, som en vintage port kan byde på.

Farven er let rødlig, meget ældet, flot og klar.

Duften kommer fint ud med de klassiske krydderier, som gammel vintage port viser.

Smagen læner sig op ad duften på de klassiske noter. Let krydret, afdæmpet frugt. Fin balance mellem syren og sødmen, harmonisk. En virkelig behagelig eftersmag, der bare bliver siddende bagerst på tungen og indersiden af kinderne.

Ældet med ynde BUM. Skønt glas portvin.

Vinen blev smagt over ca. 2 timer, hvor den stod i karaffel og fik ilt.

Prisen er ca. 1.300 kr. -1.500 kr.

Samlet vil jeg vurdere den til 9 stjerner.

Smagt 3/2020 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt. Søg ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste 14 år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Det er bare at prøve sig frem og smage løs på forskellige portvinstyper – det giver masser af læring.

se udvalg af croft se udvalg af vintage