Burmester/Rocha Vintage 1997

Burmester/Rocha Vintage 1997

Denne gang skal vi 19 år tilbage i tiden, til en klassisk godt portvins år 1997. Begge portvine må nok betegnes som være huse/brands der ligger middel/undermiddel, for vintage port. Men det kan jo være de overrasker på den gode måde.

Begge vine blev åbnet og dekanteret ca. 4 timer før servering. Der var pænt med depot i begge flasker.

Portvinen blev serveret ved ca. 12 grader og mens den blev smagt steg temperaturen til ca. 18-20 grader.

 

Begge vine var ret ens i farven, let ældet. Den knald røde farve var væk og erstattet med dæmpet rød, over en den let brune nuance.

Rocha`s duft imponerede voldsomt i starten, det væltede op af glasset med krydderier, chokolade, kaffe, toffee  og lakrids. Desværre kunne den ikke holde i særlig lang tid, og dødede ud efter kort tid i glasset.

Burmester`s duft var noget anderledes, meget dæmpet. Men delikat og med blide krydderier, deriblandt kanel og chokolade.

På smagen byttede de 2 vine plads, hvor Rocha før havde performet i stor  stil på duften vendte den om på en tallerken. Rocha viste ikke meget af sig, en skarp kant, spinket i opbygningen, dog let frugt, men på en skæv måde. Burmester vågnede op, hvor den manglede på duften før indhentede den på smagen. Hold da op en nydelse, rund og afstemt, blomme, marcipan og kaffe dominerede.

På eftersmagen var det igen Bumrester der løb med sejren, og blev siddende i lang tid. Masser af smags noter blev ved med at komme frem og det var ren nydelse. Rocha`s eftersmag var kort og kluntet.

Samlet vurdering er:

Rocha 3 stjerner

Burmester 6 stjerner

Smagt 10/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

dsc_0373

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Find vintage her