Quinta do Javali Pet Nat rose
Quinta do Javali Pet Nat rose viser en meget flot rød farve i flasken.
Pet nat, er også kendt som pétillant-naturel. Det en mousserende type vin, der nyder enorm succes i øjeblikket. Det er en usædvanlig vin, der har eksisteret i mange århundreder, men som har fået en stor succes de seneste år, fordi det smager fantastisk.
Hvad er pet nat?
Det er en vintype, der er lavet ved at gære druesaften i flasken. Det betyder, at der ikke tilsættes ekstra sukker eller gær for at starte gæringen, hvilket er tilfældet med traditionel mousserende vin som champagne. Denne metode kaldes for “methode ancestral”.
Både og duften og smagen kommer der flotte noter frem af hindbær og kirsebær. Den flotte frugt at akkopaneret af mineralitet, som er en af hjørnestenene i Dourodalen. Man skulle næste tro at der ligger et lille stykke granit i flasken og giver smag. Denne rose har en fantastisk smag og samtidig med den er mousserende er det sommerens STORE HIT.
Denne ROSE vin er en NATURLIG vin. Det vil sige at Antonio har gjort sig så umage som muligt for at kommet naturen på flaske.
Arbejdsprocessen med denne vin er meget utraditionel. Druerne til denne vin er håndplukket, gærringen sker i store åbne stålkar, inden den kommer på ståltank. Vinen er ikke stabiliceret inden den flaskes, og sidste gærring sker på flasken. For at beholde så meget som muligt af smag og det naturlige er vinen ikke filtreret, og vil danne bundfald.
Den lave alkohol gør vinen let og ukompliceret at nyde, både alene eller til forskellige typer mad. Vi anbefaler at nyde denne Pet Nat let afkølet ved ca.10 grader og vil være et godt match til let og dejlig sommermad, som diverse salater, pizza, pasta og lyst kød.
Druetype: blend af forskellige druer.
Åbnes varsomt, kan “sprutte over”
Find flere informationer om Javali ROSE
Lyst til at smage Javali Crazy smagekasse
Anmeldelser/ratings:
4,1 Vivino
Information:
Quinta do Javali er en familie ejet vingård der ligger på den sydlige side af Dourofloden. Nærmeste byer er Nagoselo do Douro og Sao Joao de Pesqueira. Antonio Mendes driver vingården sammen med sin hustru Louisa, der står for olivenolie produktionen på gården. Luisa har vundet flere medaljer og fået stor anderkendelse for hendes olivenolie, både i Portugal, Spanien og England. Quinta do Javali er Dourodalens mindste vingård målt på hektar, og de hverken køber eller sælger druer.
Alt hvad der produceres af både portvin og rød og hvidvin er druer fra egen produktion. Alle druerne er nænsomt håndplukket og lagt forsigtigt ned i 20 kg`s kasser før de fragtes til vineriet. Før presningen af druerne blive de håndsorteret på et stort bånd, så evt. blade og andet sorteres fra. Derefter bliver drueklaserne afstilket inden de rene og solmodne druer presses i de store kar, også kaldet lagares. Alle portvine der produceres på Quinta do Javali bliver fodtrampet. Det giver det mest nænsomme bearbejdning af druerne.
Antonios motto er: Even if everybody else does – WE DONT