Quinta do Javali Old Vines 2015
Quinta do Javali Old vines 2015 med næsten 10 år på bagen kan være så mørk i farven, så kraftig i smagen og så elegant i eftersmagen er HELT VILDT.
Når du hælder denne rødvin op i glasset og ser på den mørke farve, tænker du, den kan ikke være næste 10 år gammel – men det er den.
Farven og smag antyder ikke på noget tidspunkt at vinen er på vej ned i kvalitet.
Den bløde og fantastiske duft rammer dine næsebor, med en palette af solmodne kirsebær, brombær, chokolade, peber og egetræ. Alt sammen i en flot kombination.
Smagen får dine tanker i den 7 ende himmel – den flotte balance mellem bærfrugten og de flotte afstemte tanniner er bare perfekt.
Jeg har sjældent smagt et SÅ GODT glas rødvin. Vi anbefaler denne fantastiske rødvin fra Quinta do Javali til kraftig mad, gerne en gryderet, rød kød eller anden type mad med power.
Denne dejlige rødvin er ufiltreret, og er begyndt at danne lidt bundfald.
Alle druer er håndhøstet, og efter gæring har den ligget 20 måneder på både nye og brugte egetræs fade.
Der er produceret 10.000 flasker af denne perle.
Sukkerindholdet er 0,6 g/l.
Old Vines = gamle vinstokke.
Her kan du læse meget mere om Quinta do Javali
Prøv en lækker portvin fra Quinta do Javali, måske en lækker 20 års Tawny.
Anmeldelser:
4,4 point Vivino
Antonios vinbeskrivelse:
Dark red color and loaded. Nose characterized by notes of ripe
black fruit, with hints of stone of black plums, dark chocolate and
cocoa black, bark, and some leather, throughout evolution. Notes
to barrels of high quality are fully integrated, never overpower the
fruity nature of the wine. In the mouth, the structure is striking, with
tannins well presented, elegant and harmonious, to contribute to a
silky body.
Information:
Quinta do Javali er en familie ejet vingård der ligger på den sydlige side af Dourofloden. Nærmeste byer er Nagoselo do Douro og Sao Joao de Pesqueira. Antonio Mendes driver vingården sammen med sin hustru Luisa, der står for olivenolie produktionen på gården. Luisa har vundet flere medaljer og fået stor anderkendelse for hendes olivenolie, både i Portugal, Spanien og England. Quinta do Javali er Dourodalens mindste vingård målt på hektar, og de hverken køber eller sælger druer.
Alt hvad der produceres af både portvin og rød og hvidvin er druer fra egen produktion. Alle druerne er nænsomt håndplukket og lagt forsigtigt ned i 20 kg`s kasser før de fragtes til vineriet. Før presningen af druerne blive de håndsorteret på et stort bånd, så evt. blade og andet sorteres fra. Derefter bliver drueklaserne afstilket inden de rene og solmodne druer presses i de store kar, også kaldet lagares. Alle portvine der produceres på Quinta do Javali bliver fodtrampet. Det giver det mest nænsomme bearbejdning af druerne.