The vintage portclub’s jubilæums port 1989 – White colheita

The vintage portclub`s jubilæums port 1989 – White colheita

Denne portvin har noget af en historie. Den er blendet og tappet af Alvaro van Zeller fra Barao de Vilar, i forbindelse med The vintage portclubs 25 års jubilæum.

Alvaro er MEGET dygtig til at blende og arbejde med vin, og er det mon lukkedes ham at få noget drikkeligt ud af året 1989, som jo ikke var guds gave til portvinen. Selv om det er en colheita fra 1989, er det lovligt at blende en lille smule i af anden årgang.

Farven er gylden, lys rav.

Duften er fin af abrikoser, tør frugt, svag nød.

Smagen er lidt neutral i starten men kommer fint efter det efter ca. 15-20 min i glasset. Igen er det abrikos og den tørre frugt der dominere, men også noter af honning og citrus kommer frem. Eftersmagen er mellem til lang, fin og delikat.

Alt i alt en udmærket vin fra Alvaro – TILLYKKE med de 25 år, flot vin.

Prisen er 175 kr. pr. flaske

Samlet vurdering er 6 stjerner.

Smagt 9/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Jubi 1989

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.