Warre vintage 1985 vs Smith Woodhouse vintage 1985

Warre vintage 1985 VS Smith Woodhouse vintage 1985

Denne kamp står mellem to store og velkendte huse, og årgangen er på papiret en virkelig god årgang med 46 huse der lavede vintageport i 1985.

Da portvinen blev frigivet var det stor ros til årgangen og alt så godt ud, men nu mange år efter er kvaliteten meget svingende. Nogle huse har super god port fra 1985, mens andre falder helt ud og tæt på udrikkelige.

Begge vine havde fået ca. 2 timers luft på karaffel, inden første vurdering og ca. 2 timer mere i glasset ved næste vurdering. Vinen blev serveret ved ca. 20-22 grader.

 

Warre vintage 1985

Farven er flot klar, og stadig rødlig, det tyder på mange års potentiale endnu.

Duften er først lidt passiv, men åbner sig meget mere ved anden smagning. Der er moden frugt og lidt kanel i næsen, meget behagelig. Smagen er fyldig og stadig med en syre der markere sig på tungen. Masser af sødme og flotte noter af bær, specielt skovbær og til sidst en lille smule orange. Eftersmagen er middel til lang, behagelig at drikke. Den kan helt klart udvikle sig mere.

Prisen er ca. 700 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 9 stjerner.

Warres

 

 

 

 

 

 

Smith Woodhouse vintage 1985

Farven er rødlig med svage brune nuancer.

Duften er meget passiv ved første smagning, men indhenter det ved anden smagning, hvor der kommer fine noter af bær, og lidt træ/kælder/støv kommer frem. Smagen er meget blød og behagelig og med en stor sødme. Igen klassiske noter af moden bær og en fin syre der bevidner at den fint kan ligge mange år endnu. Eftersmagen er meget lang og lækker.

Prisen er ca. 650 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 9 stjerner.

Smith wood

 

 

 

 

Kampen endnu uafgjort 9-9, fordi begge vine var meget delikate og udsøgte på hver sin måde. Der er flere år i flasken for dem begge, men kan uden problemer NYDES nu.

Smagt 1/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.