Quinta do Javali Vintage 2015
Quinta do Javali vintage 2015 er en KRAFT basse med vildskab, der ikke er tæmmet endnu.
Sort/violet farve, med MASSER af lækre bær og krydderier både i duften og smagen.
Meget lang og intens eftersmag som bare bliver ved, og giver dig et smil på læben.
2015 årgangen er af høj kvalitet og denne vintage 2015 kan nemt ligge og modne de næste 30-40 år.
Nyd denne skønne og kraftige Javali vintage 2015 i store glas så vinen kan få luft, og gerne let afkølet ved 16-18 grader.
Anmeldelser/Ratings:
Very Good – Vintageport.se
FTLOP: “With roots back to 1839, you’d think that in twenty
three years of visiting the Douro and thirteen consecutive harvests, I’d have been to this
property by now. Unfortunately, that’s not the case with Javali, even though I’ve known the
winemaker Antonio Mendes, since 2005. Possessing an expansive nose with enticing nuances
that included notes of black cherry, black licorice and roses. Medium weight, lithe and sweet
upon entry, with gentle spirituous character that’s not fully integrated yet. It’s like liquid satin
with focused acidity and firm tannins that remained entwined throughout the three days.
Loaded with concentrated plum, chocolate and infused fig flavors with a simple, persistent and
dry aftertaste. A bit four-square at the moment, the 2015 Javali will benefit from further bottle
age. Consume between 2020-2040. 1,333 bottles were produced. 6/19/17 – 90+ points“
Her kan du læse meget mere om den spændende vingård – Quinta do Javali
Find skønne vintage portvine eller se Danmarks største udvalg af LBV’er
Quinta do Javali information:
Quinta do Javali er en familie ejet vingård der ligger på den sydlige side af Dourofloden. Nærmeste byer er Nagoselo do Douro og Sao Joao de Pesqueira. Antonio Mendes driver vingården sammen med sin hustru Luisa, der står for olivenolie produktionen på gården. Luisa har vundet flere medaljer og fået stor anderkendelse for hendes olivenolie, både i Portugal, Spanien og England. Quinta do Javali er Dourodalens mindste vingård målt på hektar, og de hverken køber eller sælger druer.
Alt hvad der produceres af både portvin og rød og hvidvin er druer fra egen produktion. Alle druerne er nænsomt håndplukket og lagt forsigtigt ned i 20 kg`s kasser før de fragtes til vineriet. Før presningen af druerne blive de håndsorteret på et stort bånd, så evt. blade og andet sorteres fra. Derefter bliver drueklaserne afstilket inden de rene og solmodne druer presses i de store kar, også kaldet lagares. Alle portvine der produceres på Quinta do Javali bliver fodtrampet. Det giver det mest nænsomme bearbejdning af druerne.
Antonios motto er: Even if everybody else does – WE DONT