LBV portvin er produceret af røde/blå druer. Det er typisk Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela og Sausao, som benyttes til produktion af LBV portvine.
LBV portvin ligger på store fade/stål tanke, i 4-6 år. De skal flaskes fra det 4. år efter høsten til det 6. år efter høsten. Det er producenten, der bestemmer hvornår at portvinen skal flaskes, dog skal den altid godkendes af Portvinsinstituttet først.
LBV portvin findes i 2 varianter, ufiltreret og filtreret. De LBVèr, som er ufiltreret kan som udgangspunkt gemmes længere tid, og nydes over en længere årrække, end de som er filtreret. De ufiltrede LBVèr vil danne bundfald over tid.
Denne portvinstype bliver også kaldt en mini vintage, fordi den har mange af de samme kvaliteter som en vintage port.
LBV (Late Bottled Vinntage) er et fantastisk godt valg til store røde bøffer, med masser af peber og rodfrugter, eller andre tunge og kraftige kødretter.
Nyd din LBV portvin af store glas, gerne ved 16-18 grader.
Danmarks STØRSTE udvalg af LBV finder du her på Portvinsoplevelser.