Colheita portvin er produceret af røde/blå druer. Det er typisk Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela og Sausao som benyttes til produktion af colheita portvine.
Colheita betyder høst på Portugisisk, så ordet colheita ses også på andre portvinstyper, som fx hvid portvin. Det er dog mest typisk, at bruge ordet colheita i denne forbindelse.
Colheita portvine ligger på små fade, typisk ca. 550 liter. Fadet er ikke fyldt op med portvin, så der er luft nede i fadet. Det gør at portvinen oxiderer, og tager en mere brunlig farve over tid. En (tawny) colheita portvin skal ligge på fad i minimum 7 år, før den må flaskes. Når den er blevet flasket skal tappeåret fremgå af bagetiketten.
Colheita portvine er fantastiske at nyde til en god kop kaffe, the eller måske dessert med fx kanel, nødder, marcipan eller æble.
Nyd din colheita portvin i store glas, gerne ved ca. 12-15 grader.
Colheita Portvin
Dyb og koncentreret i smagen