Taylors Vargellas vintage 2008

Taylors Vargellas vintage 2008 (37,5 cl.)

Endnu engang er valget faldet på Taylors, og denne gang en single quinta. Quinta de Vargellas er en af de bedste i hele Douro. Jeg rater den helt i toppen sammen med Quinta de Vesivio og Noval. 2008 er ikke deklareret som værende et vintageår, det står i skyggen af 2007 som af nogen blev udråbt til det bedste i 100 år. Men 2008 er slet ikke uden evner, der gemmer sig store overraskelser.

Lige efter åbning er den lukket og slet ikke venlig. Det er der ingen overraskelser i, men efter 3 timer i et stor glas begynder der at ske ting.

Farven er flot rød, dog stadig med en del violette nuancer. Et væld af bær rammer næsen, og en fornemmelse af intens kraft. Når den rammer dine smagsløg fornemmer du klart en masse tanniner, syre, sødme, afbalanceret i frugten, og en meget lang eftersmag som hænger ved. Det er synd at drikke den nu, der venter mange flere smagsoplevelser og venter på dig, ude i fremtiden.

Vent 5-8 år endnu, før du nyder denne lækre Taylors Vargellas vintage 2008. Den kan uden problemer nydes 25 år frem.

Prisen er 299-499 kr. pr. flaske (75 cl.)

Samlet vurdering 9 stjerner.

Smagt 2/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Taylors 2008

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.