Taylors LBV 1999/Smith Woodhouse LBV 1999

Taylors LBV 1999/Smith Woodhouse LBV 1999

Den forgangne uge har budt på en meget spændende smagning, semimoden LBV. Jeg har valgt at fremhæve 2 af de 6 smagte LBVèr. Taylors som er kendt for sine tunge vintage, og Smith Woodhouse der ikke gør meget væsen af sig i medierne, men tit overrasker posivtivt.

Taylors:

Let modnet farve, stadig fin rød.

I duften er den først lidt svag, men efter 1 times tid i glasset begynder den at vågne op. Fine nuancer af chokolade, brombær og blomme.

Smagen følger duften, først passiv men så vågner den, og giver hvad du forventer. Blid, moden og velsmagende. Ikke nogen overraskelser, hverken positivt eller negativt.

Taylors havde T prop, og der stod ikke noget om filtrering.

Smith Woodhouse:

Let modnet farve, dog mere rød end Taylors.

Duften er MARKANT at solbær, vildt at en 17 år gammel portvin kan dufte SÅ meget af friske solbær, og det gør den fra start af. Efter 1 times tid er solbær`en stadig fremtræden, dog virker duften mere fyldig, nu også med kaffe, blomme og kirsebær

Smagen er utrolig lækker, stor fylde og med lange frugtnoter, en helt igennem lækker LBV der nemt kunne smadre flere vintage port.

Smith Woodhouse havde “alm” prop, og er ufiltreret.

Begge portvin blev omhældt ca. 1 time før servering, og blev smagt ved ca. 18-20 grader

Samlet vurdering:

Taylors LBV 1999 – 6 stjerner.

Smith Woodhouse LBV 1999 – 9 stjerner.

Smagt 11/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

taylors-lbv-1999  smith-w-lbv-1999

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Find alle vores LBV'er