Smith Woodhouse LBV 1974

Smith Woodhouse LBV 1974 (ufiltreret)

Da jeg fik muligheden for smage en SÅ gammel LBV var jeg meget spændt, ikke mindst fordi 1974 ikke var det store portvinsår, og fordi det er mit fødeår.

Proppen var meget medtaget og næsten så blød som en svamp. Farven var stadig forbavsende rødlig, lidt som mahogni. Duften var lidt “rolig” lige da den blev hældt op, men efter 30 og 60 min i glasset, skete der noget. Der kom en behagelig og afdæmpet frugt frem, en meget moden duft.

En god medium fylde lige da den rammer munden, men bliver hurtig til en lidt skarp fornemmelse. Lidt for meget alkohol, der bider lidt, hvor eftersmagen slet ikke kunne leve op til de forventninger jeg havde fra duften. Jeg sidder tilbage med en underlig smag i munden, var mine forventninger for høje. Efter min mening har den set sine bedre dage, denne Smith Woodhouse LBV 1974

En ting er sikkert, jeg foretrækker LBVèr, der ikke er så modne, men med en masse kraft og spræld.

Prisen er 225 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 3 *** stjerner.

UPDATE uge 23-2012

Jeg prøvede denne LBV igen, og det var en noget anden oplevelse. Den fik ca 1½ time på karaffel inden jeg smagte. Duften var som tidligere, men det skarpe bid var væk. Det var denne gang en meget bedre vin jeg fik i glasset. Den får 2 stjerner mere – Samlet 5 ***** stjerner

Smagt 4/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Smith W LBV 74

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.