Seara D Ordens LBV 2009 VS. Maynards LBV 2009

Seara D Ordens LBV 2009 VS. Maynards LBV 2009

Som noget nyt laver jeg her på ugens portvin en kamp mellem portvine. Typisk vil 2 portvine i samme kategori kæmpe mod hinanden.

Begge vine har været i store glas i ca. 40 min. inden smagning. De blev gensmagt efter 3 timer. Der er blevet serveret ved ca. 18 grader. Begge vine er ufiltreret.

 

Seara D Ordens LBV 2009

Farven er meget mørk, næsten sort og med fin violet kant, som en vintage. Duften er lidt passiv i starten, jeg fornemmer lidt lakrids. Men kommer bedre frem efter 3 timer hvor specielt kirsebær er dominerende, samt lidt røg. Der er en utrolig dybde og tyngde i vinen, virkelig en kraft basse. Syren er markant men ikke modbydelig, hidsig og utæmmet. Eftersmagen er lang og sødmen sætter sig på en behagelig måde på indersiden af dine kinder.

Prisen er ca. 150 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 8 stjerner.

DSC_0445

 

Maynards LBV 2009

Farven er mørk og med violet kant, dog ikke så “tyk” og koncentreret som Seara.

Duften er klassisk af en frisk tappet LBV, – og det er ikke skidt, Solbær og brombær dominere. Vinen er let drikkelig og behagelig i munden. Syren er begrænset, den er enkel og stilren opbygget, med lakrids og peber i den dejlig smag. Eftersmagen er middel og efter  gensmagningen bliver vine mere blød og i harmoni.

Prisen er ca. 150 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 stjerner

DSC_0443

 

 

De er gode på hver sin måde. Maynards er “poleret” og nemmest at drikke nu, mens Seara er mere “rå”, og noget kraftigere, den vil uden tvivl holde sig betydeligt længere.

Seara D Òrdens LBV 2009 vinder med 1 point

Smagt 1/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk