Rocha vintage 1997

Rocha vintage 1997

Rocha er et relativt nyt hus i Danmark, men har eksisteret siden 1850. Det er Sogevinus wines som har “brandet” under sine vinger. Året 1997 er en årgang som ligger et pænt stykke over middel. Vinen fik 3 timer på karaffel inden den blev smagt.

Farven er så småt begyndt at vise tegn på lidt alder, de skarpe røde/violette nuancer er aftaget og erstattet af brune nuancer. Duften er meget imødekommende og venlig, ingen alkohol eller andre spøjse ting. Smagen er lige som duften imødekommende og venlig. En stor sødme med et væld af brombær og blommer, møder dine smagsløg. En herlig mundfuld som giver en lækker oplevelse af hvad portvine kan byde på. Den kan med fordel nydes både til et ostebord men kan også uden problemer også tages til et stykke chokolade og en god kop kaffe. Det er en vin som jeg glæder mig meget til at følge de næste år 10 år.

Prisen er 399 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 6 stjerner.

Smagt 3/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Rocha Vintage 97

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.