Robertsons LBV 2006

Robertsons LBV 2006

Det er første gang jeg smager portvin fra Robertsons, og sikkert også sidste gang. Jeg stødte ind i denne vin da jeg stod i køen i Netto, og nysgerrig som jeg er, måtte jeg tage en flaske ned af hylden. Det er yderst sparsomt med oplysninger på flasken. Det er James N. Robertson som grundlagde “huset” i 1847.

Farven er meget mørk, der kan anes en violet kant i glasset. Næsen er lidt underlig, mest dufter den af en rødvin. Den er meget frugtig, og sødmen er enorm lige når den rammer munden. Krydderi og peber er noget sparsomt, som jeg ellers elsker ved LBVèr. Eftersmag er det næsten ingen af, den forsvinder meget hurtigt, og jeg sidder tilbage med en let syre i munden, og stadig meget sødme, som det var en kraftig Ribena. At kalde den en LBV…. tja, der kan sikkert findes standard ruby og ruby reserve, som har mere af det hele. Den smager jo ikke dårligt, men der mangler noget “kraft og rygrad”.

Jeg vil hellere give lidt mere, og få mere LBV oplevelse. Robertsons LBV 2006 dumper.

Prisen er 65 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 2 stjerner.

Smagt 2/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Robertson LBV 001

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.