Real Companhia Velha vintage 1982

Real Companhia Velha vintage 1982

Jeg er meget spændt på at smage denne Real Companhia Velha vintage 1982. Årgangen  er hverken nogen skidt eller super årgang, dog over middel og med stor udsving fra hus til hus. Når man læser på “husets” hjemmeside står der at de er nogle af de førende, og har nogle at de fineste/besdte quintaèr i Douro dalen. Det vil jeg nu godt sætte et STORT spørgsmålstegn ved. Deres mest kendte quinta er Carvalhas, og så 5 andre, noget mere ukendte.

Jeg har smagt nogle af deres andre portvine, og efter min mening ligger huset under middel. Vinen kom på karaffel, og jeg smagte den første gang efter 20 min. igen efter 3 timer, og igen efter 20 timer.

Proppen og folien var meget beskadigt og fugtig, da jeg satte proptrækkerne mod proppen gled den halvt ned i flasken, så jeg kunne med lethed skubbe proppen den sidste cm. ned i flasken.

Farven er lys brun, meget ældet af en 82, lidt uklar.

Duften er støvet, lidt mug og indelukket rum, ellers er duften MEGET lukket. Den åbner sig ikke i perioden over de 20 timer. Smagen er meget sødme lige når jeg får den ind i munden, lidt brændt og med bitter nød/mandel, og en meget lille sød lakrids. Eftersmagen er VÆK. Efter 3 timer kommer den en meget fin vanillie smag, eftersmagen er liiiidt længere, men ikke meget.

Efter 20 timer er den helt død på alle områder.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering er 1 stjerne.

Smagt 2/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Real vinicola 1982

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.