Ramos Pinto Vintage 1982

Ramos Pinto Vintage 1982

Ramos Pinto er en af de huse/brands som altid har stået højt i min verden. Jeg besøgte både deres lodge i Vila Nova de Gaia og deres flotte og fantastiske Quinta de Evramoira ved mit første besøg i Porto/Douro i 2007. Det er SÅ facinerende at gå rundt i de gamle bygninger på havnekajen i VNG. Man fornemmer så klart hvordan de har handlet og hvordan der har været en arbejdsplads for mange mennesker. Nu står det uberørt, som det nærmeste blev forladt for mange år siden, og fungerer som et museum. Det er helt klart et besøg værd.

Quinta de Evramoira ligger langt inde mod den Spanske grænse i området Vila Nova de Foz Coa. VI kørte i gennem et ørken ligende område inden vi nåede bakke toppen, og kørte ind i den grønneste oase af vinstokke. Evramoira ligger flot der.

Nååå nu ikke mere snak, nu til noget portvin 🙂

Årgangen 1982 er en rigtig god årgang og der findes meget godt fra 82, så da valget faldt på Ramos Pinto 82 var forventningerne høje.

Farven var stadig ret mørk og rød af en 82èr

Duften sad lige i skabet, flot balance og gode dufte af krydderier og lakrids, meget lakrids.

Smagen er fantastisk, med stor fylde og med masser af modne bær, krydderier og en meget lang og helt i gennem fantastisk eftersmag, er bare bliver ved og ved med at komme ud med flotte notet. MUMS. Ramos Pinto Vintage 1982 er et SUPER godt glas portvin.

Læs mere om Ramos Pinto

Samlet vurdering er 9 stjerner.

Prisen er 850 kr. Køb den her

Smagt 12/2020 – AC Portvinsoplevelser.dk

Ramos vintage 1982

 

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt. Søg ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste 15 år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden, så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.