Ramos Pinto vintage 1964

Ramos Pinto vintage 1964

Denne portvin, Ramos Pinto vintage 1964 har ligget hos mig i et par år, havde godt set at proppen havde det skidt. Så det var muligt at vinen havde taget skade. Flasken var stand C, det vil sige at vinen var fordampet ud af den utætte prop, således at der manglede en del i flasken. Jeg har tidligere nydt Ramos Pinto med stor glæde, og tænker da også ret tit på mine besøg hos Ramos Pinto, både i Vila Nova de Gaia og på Quinta de Ervamoira. Så jeg er spændt på om vinen kan drikkes.

Farven er flot KLAR, lys brun, rav.

Duften er klokke klar, moden vintage. Lette krydderier, svag frugt, og kaffe.

Smagen kommer fint til udtryk, komplex og i flot balance. Krydderier, kanel, svag peber. Den efterlader en fin eftersmag i munden, der bliver hængende i lang tid. Elegant vin.

Vinen fik 2 timer på karaffel inden første smagsprøve og blev smagt over 5 timer.

Samlet vurdering er 8 stjerner

Prisen er ukendt.

Smagt 4/2017 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Se flere portvine fra Ramos Pinto Find portvin fra 1964