Quinta dos Corvos 20 års tawny

Quinta dos Corvos 20 års tawny

Da jeg for kort tid siden var i Porto og fandt denne portvin måtte jeg eje den. Det er svært at lade portvin stå på hylden, når man er nysgerrig. Quinta dos Corvos ligger nord for Pinhao ved Sabrosa. De producerer kun til hjemme markedet og sælger ikke til udlandet, pga. meget lille produktion.

Farven er flot, klar brunlig, rav.

Duften er meget imødekommende, masser af karamel, figen, farin og fernis, den åbner sig meget hurtigt i glasset.

Smagen er lige når den rammer tungen meget behagelig, god fylde, men hurtigt på mellemhånden fader den ud, og eftersmagen venter også på det store skrald. Det kommer simpelthen ikke. Det er den bløde mellemvare.

Bevares, den smager jo ikke skidt, den smager godt, men for at den skal helt i top mangler der noget på mellemstadiet. Smagen er blød, masser af sødme, lette noter af nødder, karamel, dadler og fad.

Vinen blev smagt ved ca. 20 grader, og tror på at den med 15 grader på ryggen og 1-2 timers dekantering vil live op.

Samlet vurdering 6 stjerner

Prisen er ca. 350 kr.

Smagt 6/2017 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Find udvalg af tawny 20 års tawny