Quinta do Tedo LBV 2010

Quinta do Tedo LBV 2010

Tidligere her på siden har jeg testet Quinta do Tedo LBV 2007, og det er med tankerne tilbage i Dourodalen jeg åbner denne flaske LBV 2010. Jeg har besøgt Quinta do Tedo 2 gange og i den forbindelse boet på vingården. Et rigtig hyggeligt sted, med god service i alle ender og kanter, forhåbentligt får de snart lavet en lille restaurant på Tedo, så man kan spise aftensmad der. Det var winemaker Jorge Alves der stod for rundvisning og smagningen de 2 gange jeg var der. En meget passioneret mand og medhjertet på rette sted.

Nåå nu til smagningen af denne LBV 2010

Farven er MEGET mørk, nærmest sort.

Duften er yderst venlig og det vælter op af glasset med Kirsebær, Solbær, Kaffe og Chokolade.

Smagen er i den søde ende, selvfølgelig er der syre og blide tanniner, utrolig drikkevenlig af en 2010. En god fylde og lækker sødme der bringes frem af lækker frugt, solbær og kirsebær, og afsluttes med en let chokolade. Efter smagen er kort til mellem og sødmen ligger sig fint på indersiden af dine kinder.

Prisen er 169 kr. pr. fl.

Samlet vurdering er 7 Stjerner.

Smagt 2/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Tedo LBV 2010

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.