Quinta do Portal vintage 2011

Quinta do Portal vintage 2011 (fadprøve)

Winemaker Paulo Coutinho gjorde det meget klart at der ikke er nogen winemakere, som med sikkerhed tør sige så tidligt at en vin bliver vintage. Alle de winemakere som jeg har snakket med har en rigtig god mavefornemmelse omkring året 2011, og de formoder at 2011 bliver vintage.

Denne fadprøve Quinta do Portal vintage 2011 blev både smagt ved mit besøg på Quinta do Portal, og igen her i DK, af den flaske jeg fik med hjem.

Vinen var SORT, ingen tegn på den mindste violette nuance. Duften var neutral, men smagen var lidt mere fremme. Friske bær, specielt solbær, en afdæmpet smag af peber, en del syre og tanniner. Der var ikke den lange eftersmag.

Vinen var meget “urolig”, med en del løse ender, som forhåbentlig og formentlig vil finde på plads i det næste år, inden den frigives. Man kunne godt fornemme at der var en masse potentiale, som skal samles i en stor oplevelse. Der er utrolig stor smags forskeld på en 1 år gammel fadprøve og en 2 år gammel vintage, som lige er frigivet.

Jeg GLÆDER mig til at smage den igen til næste år, når den forhåbentligt bliver frigivet som vintage.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 10/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Ingen foto

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.