Quinta do Portal Vintage 2003+

Quinta do Portal Vintage 2003+

Igen har jeg valgt en vin fra huset Portal, og det er fordi huset`s stil ligger godt til mine smagsløg. Der findes både en “alm” vintage 2003 fra Portal, men også denne vintage 2003+. Og hvad er forskellen ???

Da Pedro Branco (Portal`s ejer) var i Danmark sidste gang havde jeg et møde med ham, og jeg spurgte jeg om hvad forskellen var. Druerne til denne vintage 2003 + kommer fra en af Portals andre quintaèr – Quinta dos Muros (A mark) vinmarken er på 29 ha. og vinstokkene er ca 8 år i gennemsnit.

Farven er stadig meget mørk og violet, det tyder på en lang holdbarhed.

Duften kommer frem med meget frugt og sødme. Smagen fylder munden 100 % med en flot fyldighed, masser af frugt og blommer. Tanniner og en god lang eftersmag sidder i mundhulen og kan ikke andet end at give et lille smil på læben.

En super god vin, som jeg forventer en del af i de næste mange år (frem til 2050)

Quinta do Portal Vintage 2003+ gør det godt

Prisen er 365 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 4/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Portal 2003+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.