Quinta do Pego LBV 2007

Quinta do Pego LBV 2007

Jeg smagte denne LBV da jeg besøgte Quinta do Pego, en smagning på terassen sammen med Filipe Jesus som er hotel manager på Pego. Quinta do Pego fungerer kun som hotel, og ikke som vineri. Selve vinproduktionen sker i Regua hos Rozes, og det er en gammel ven af Karsten (ejer af Pego) som er winemaker.

Quinta do Pego ligger på vejen fra Pinhao mod Regua, ca 5 min. kørsel fra Pinhao.

Farven var som forventet flot klar og tydelig violet i kanten med en sort dybde. I duften fornemmer jeg masser af friske modne bær, i en stor harmoni. Smagen er kraftig, og med stor fylde i munden. Masser af tanniner og samtidig behagelig med den sødme og peber en LBV skal have efter min mening. Eftersmagen er middel til lang. Quinta do Pego LBV 2007 er ufiltreret, og har vundet en del sølv og guld priser ved forskellige vinsmagninger.

Prisen er 100-149 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 10/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

pego LBV 07

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.