Quinta do Grifo vintage 2009 vs. Seara D Ordens vintage 2009

Quinta do Grifo vintage 2009 VS. Seara D Ordens vintage 2009

Denne kamp står mellem 2 vintage fra et rigtig fint år, nemlig 2009. Grifo er tappet af Rozes og Seara D Òrdens er egen produktion. Der er en stor forskeld i prisen, og kan det også afspejles i kvaliteten ???

Begge vine blev smagt ved ca. 20-21 grader og havde stået åben på flasken i 8 timer.

 

Quinta do Grifo vintage 2009

Farven er meget mørk, dog med lidt gennemsigtighed og en fin violet kant.

Duften er behagelig Solbær, peber, chokolade, mynte og lidt “støv”. Syren er minimal og meget beherskede tanniner. Smagen er kort, en kort sødme rammer din tunge og forsvinder hurtigt igen. Lidt passiv i smagen, ingen fylde ingen eftersmag. Helt klart en vin med kort levetid, MAX. 10 år.

Prisen er 129-149 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 4 stjerner

Grifo vintage 09

 

Seara D Ordens vintage 2009

Seara D Ordens er et hus jeg har besøgt 2 gange i Dourodalen, og jeg har kun gode oplevelser med deres vine. Holder det også denne gang ??

Farven er meget mørk, næsten sort, og umulig at kigge i gennem. Duften er meget behagelig i sødmen og det er et bær symfoni der rammer dine nærebor. Smagen er meget syre og tannin holddig og der kommer fine noter frem af chokolade og meget koncentrerede bær. Den virker meget muskuløs, men en mellem lang eftersmag. Dog har den meget svært ved at åbne sig nu, alt dette som vinen indeholder kommer slet ikke frem. Så hav tålmodighed med denne vin og lig den på hylden i mange år endnu. Drik den først om ca. 10 år… og derefter vil den holde 20-25 år.

Prisen er ca. 299-329 kr.

Samlet vurdering er 6 stjerner

Seara vintage 09

 

Seara D òrdens vandt med 2 point.

Hvis jeg tester disse to vine igen om 6-8 år, er jeg sikker på at Seara D Òrdens vil score flere point. Den er IKKE klar nu, og Grifo vil ikke åbne sig i samme grad. Grifi er easy drinking, Seara er værd at vente på.

Smagt 3/2014 AC – Portvinsoplevelser.dk