Quinta do Bucherio 10 års tawny

Quinta do Bucherio 10 års tawny

Denne uge har jeg smagt på den store overraskelse ved DM i 10 års tawny, som blev afholdt i 2012. Vinen blev nr. 5 ud af 27, alle smagt blindt . En meget lille quinta som ligger i byen Celeiros, og har historie der går tilbage til 1717.

Farven er flot gylden, karamel/orange farvet.

Duften er lidt passiv lige når den er åbnet, den behøver luft. Der er en svag duft en støvet og muggen kælder i starten, men “under” den lidt mugne duft gemmer der sig noget bedre. Den er meget enkel i smagen, men på den gode måde. Andre tawny`s kan være en stor blanding af svedsker, karamel og nødder. Men denne er mere simpel opbygget. Sødmen sætter sig i munden, og der komme delikate citrus og tørret frugt noter frem. Eftersmagen er middel lang, og giver lyst til at smage igen.

Quinta do Bucherio 10 års tawny blev smagt lige da den blev åbnet, og igen efter 12 timer, stående i flasken. Desværre har den stadig meget lidt jordet/mungne duft og smag.

Prisen er 149-180 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 stjerner

Smagt 9/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Bucherio 10 tawny

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.