Quinta de la Rosa Colheita 1997

Quinta de la Rosa Colheita 1997

Det er første gang jeg rigtig stifter bekendskab med Quinta de la Rosa. Og det kunne nok ikke gøres på en bedre måde, end en smagning på de la Rosa i Pinhao.

Quinta èn ligger virkelig perfekt meget tæt på vandet, på nordsiden af Dourofloden, ca 2 km. fra Pinhao. Efter rundvisning på Quinta`en blev det tid til smagning, af flere forskellige portvine.

Farven er stadig meget rødlig, og dyb. Duften er til at begynde med lidt tilbageholden, men den kommer efter det, efter lidt tid i glasset.

Smagen kommer ikke med de store overraskelser, hverken på den gode, eller den dårlige side. En vin i fin balance, og god smag. Dog tror jeg den kunne gøre sig bedre, hvis den blev kølet lidt længere ned. Den blev serveret ved ca. 22 grader, og direkte fra flasken. Quinta de la Rosa Colheita 1997 bliver nok mere spændende med flere år i fadet før tapning.

Prisen er ca. 200 kr.

Samlet vurdering er 6 stjerner.

Smagt 6/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

DSC_0229

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.