Quinta do Portal vintage 2013

Quinta do Portal vintage 2013

Quinta do Portal er kendt for at lave et bredt udvalg at portvine over gennemsnit i kvaliteten, Nu har de så gået på markedet med en vintage “Quinta Dos Muros”, altså en single quinta fra en af deres vingårde. Muros har jeg tidligere besøgt sammen med winemaker Paulo Coutinho, og det er marker der ligger ganske flot, mellem Portal og Pinhao. Ved mit besøg på Portal i 2014 smagte jeg denne “Muros” som fadprøve, og jeg er spændt på hvordan den har udviklet sig. Og om en vintage 2013 kan være til at nyde nu, kun 1 år efter den er flasket.

Farven er sort/violet

Duften er meget imødekommende, masser af bær og lakrids.

Smagen er overraskende “nem” at gå til. jo jo… det er spark i den, med en enorm frugt, violer og lakrids. syren er fint afstemt med sødmen og tanninerne er behagelige, ingen tanniner der flår emaljen af dine tænder, dejligt. Det er utroligt at en så frisk vin kan være så blød og imødekommende, man får bare lyst til at smage igen, og igen. Eftersmagen er mellem til lang. vinen fik en omhældning ca. 3 timer før smagning og blev serveret ved ca. 18-20 grader.

Prisen er ca. 150 kr. pr. flaske

Samlet vurdering: 7 stjerner.

Smagt 5/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Portal vintage 2013

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.