Offley Colheita 1997

Offley Colheita 1997

Igen har jeg været i Føtex og shoppe portvin, og denne gang valgte jeg en colheita fra superåret 1997. Offley har tidligere overrasket mig meget, posivtiv.

Farven er meget mørk i de rødlige nuancer, med svage toner af brun. Lige da jeg hælder vinen op i glasset og dufter kommer der lidt støvet kælder frem. Efter lidt tid i glasset forsvinder det støvede, og karamel og vanillie kommer frem.

Smagen er meget imødekommende, med blommer og svedsker som dominere. Vinen fylder meget lige når den kommer i munden, men eftersmagen er lidt kort. Bagerst på tungen kommer mandler, og efter 30 min. i glasset bliver mandlerne kraftige i smagen. Brændt smag og bitterhed.

For at tæmme det brændte og bitterheden, kan det være en fordel at køle vinen lidt ned, evt. 12-16 grader. Spændende at prøve, Offley colheita 1997.

Prisen er 135 kr. pr. flaske

Samlet vurdering 5 stjerner

Smagt 9/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Offley col 97

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.