Niepoort vintage 2003

Niepoort vintage 2003

I denne uge er valget faldet på Niepoort vintage 2003. Jeg har smagt denne portvin en del gange før, og skulle lige smage hvor langt den er kommet i sin modning. Jeg måtte endnu engang se i øjnene at den “sover”, selv om den fik 6 timer på karaffel, kunne den ikke åbne sig helt. Jeg må nok vente i nogle år endnu, for at få det fulde udbytte af denne pragt vin. Dermed ikke sagt at den smagte dårligt, slet ikke, men der gemmer sig meget mere i den.

Næsen var fyldt med mørke bær, og en dejlig sødme. Farven var stadig meget mørk og flot rød/sort. Fyldt med tanniner, solmodne bær, og smagen ligger lang tid på tungen. Elsker Niepoort`s sødme i deres portvine. Et godt glas, som kun bliver bedre og bedre. Kan uden problemer ligge de næste 40-50 år.

En vin med rygrad, og muskler.

Prisen er 698 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 10 stjerner.

Smagt 11/2011 – AC Portvinsoplevelser.dk

niepoort

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.