Niepoort colheita 1908

Niepoort colheita 1908

Det er ikke hver dag der er mulighed for at smage portvin der har over 100 år på bagen. Årgang 1908 er på mange måder en fantastisk årgang, selv om den nok ligger i skyggen af 1900 og 1912, som også er ret gode årgange. 1908 var meget kold i vinteren men meget varme i foråret og hen over sommeren gjorde at der kom et stort udbytte da høsten skulle i hus. Niepoort har længe været kendt for at lave Tawny`s, både som blend men også som colheita, der kan ligge længe og stadig smage fantastisk efter mange år på flaske.

Farven er let ældet, moden lys brun med en svag gul/grøn kant.

Duften kommer godt efter det, da vinen har stået lidt tid i glasset og fået pusten. En lækker citrus fedme breder sig i mine næsebor. Derefter sniger der sig lidt fersken, abrikoser og blomme frem fra glasset.

Smagen er HIMMELSK, intet mindre. At der stadig kan være syre i en over 100 år gammel vin er bare fedt. Den var så fed og tyk, at den fik sukker til at virke en smule syrligt. MUMS

På aftenen, og ud af 18 smagte Niepoort var 1908 min vinder.

Samlet vurdering er 10 stjerner.

Smagt 2/2017 – AC Portvinsoplevelser.dk

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

Find andre Niepoort