Maynards White colheita 2003

Maynards White colheita 2003

Denne portvin smagte jeg også i Vila Nova de Gaia, sammen med Alvaro van Zeller. Hvide portvine har ikke gjort sig meget bemærket som noget seriøst, indtil nu. Men den holdning er langsomt ved at ændre sig. Der er kommet en del hvide portvine på markedet med alder på, og denne fra superåret 2003.

Farven er som gylden rav, lys brun. I duften kommer der abrikos, og en fin vanille og karamel. Vinen er i god balance mellem syre og sødme, let i smagen og meget behagelig. En fin afrunding og en eftersmag hvor man sidder tilbage og tænker… hvad var lige det ??? og så må man smage igen. Det er bare super lækkert. Jeg smagte den både ren, og sammen med en prima donna ost. DET kan anbefales.

Maynards White colheita 2003 blev serveret direkte fra flasken og ved ca. 7-8 grader. Prisen er ca. 150-175 kr. pr. flaske.

Tappet 2013

Samlet vurdering er 10 stjerner

Smagt 9/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

Maynards white 03

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.