Maynards LBV 1992

Maynards LBV 1992

Så blev der min tur til at smage og vurdere denne ældre LBV fra Maynards (Barao de Vilar). Nogle tænker måske, hvordan kan et brand/portvinshus sælge noget portvin der er ældre en selve brandet/huset. Det er enkelt, så længe at portvinen er blevet godkendt og der er papir på det, må det handles mellem portvins huse. Alvaro van zeller er købmand, og har fundet denne LBV fra 1992, og således er det en Maynards LBV 1992.

Denne portvin er et glimrende eksempel på at LBV sagtens kan modne og udvikle sig på flasken. Tidligere lød det at en LBV skulle drikkes inden 10-15 år fra høståret, ellers ville den være kedelig. Jeg har længe påstået at LBV sagtens kan blive godt, afrundet og lækkert efter mange år på flaske, og her er beviset.

Farven er mellem rød, let brunlig.

Duften er meget blød, ingen sprit, moden frugt og blomme.

Smagen er imødekommende, kirsebær, lakrids, blomme er de tanker der først kommer til mig. En utrolig velsmagende LBV, hvor man bare får lyst til at smage på den igen, og igen. Eftersmagen er mellem til lang.

Vinen er ufiltreret, og der sidder en lang korkporp i flasken, der vidner om at hensigten med vinen var/er at gemme den. Hvis du kan lade den ligge er der flere år i den endnu.

Prisen er ca. 175 kr.

Samlet vurdering er 7 stjerner.

Smagt 9/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

maynards-lbv-92

Hos Portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændrer sig over tid, og smagsoplevelser er forskellige.

SE DK's største udvalg af lbv