Maynards Colheita 2001

Maynards Colheita 2001

Det er med stor glæde jeg igen lægger nakken tilbage, og lader de gyldne dråber fra Maynards møde mine smagsløg. Ved mit sidste besøg i Vila Nova de Gaia, mødtes jeg med Alvaro van Zeller, i de gamle Noval lodges. Udefra ligner de ikke noget man vil dreje hovedet efter, men indefor er der charme og stil for alle pengene. Ved besøget blev jeg præsenteret for hele serien fra Maynards, og blev ikke skuffet. Derfor er det med stor gensmags glæde at jeg igen får Maynards i glasset. Denne colheita er ikke helt normal, for det er første gang der bliver lanceret en ufiltreret colheita. Og her taler vi ikke om den samme mængde bundfald som i en vintage, blot en lille smule “grums”. Maynards Colheita 2001 fik lige en time på karaffel, inden den blev smagt.

Farven var flot mørk, en blanding af mahogni og brun farin. Både duften og smagen var yderst stilren. Stor koncentration af nødder, svedsker og blommer. Flot finish af vanilie og en lille snert af orange. Her behøver du ikke noget til, vinen i sig selv er nok. Kun et stort glas og masser af lækker portvin, så er aftenen reddet.

Prisen er 145-159 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 7 stjerner.

Smagt 1/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

maynards_colheita_2001

 

 

 

 

 

 

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.