Maynards colheita 1982

Maynards colheita 1982

Det er ikke første gang jeg tester denne colheita 1982 fra brandet, Maynards (Barao de Vilar) For ca. 2-3 år siden var den utrolig populær, med god grund. Den findes i flere forskellige aftapninger, hvor den første var i år 2012, anden tapning var 2014, og nu denne som KUN er tappet til Portvinsoplevelser, i tappe årgang 2016, og i 75 cl. i modsætning til tidligere 50 cl.. Der bliver kun mulighed for at smage denne aftapning til smagninger med Portvinsoplevelser.

Farven. Fin klar, mahogni brun.

Duften buldre frem med abrikos, tør frugt og blomme.

Smagen er lige som den skal være, meget tyk og cremet, god fylde og en lækker sødme og spiller op til syren. Ingen sprit, kun ren nydelse. Masser af smag i vinen, der domineres af svesker, nødder og en snert af citrus, der gør den lidt “frisk”

Eftersmagen er meget lang og du fornemmer at vinen ikke vil “slippe” dine kinder.

Prisen er ukendt

Flasket i 2016

Samlet vurdering: 10 Stjerner.

Smagt 3/2016 – AC Portvinsoplevelser.dk

Maynards 82 (75cl)

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.