Maynards colheita 1974

Maynards colheita 1974

En 40 år gammel portvin, uden at have navnet 40 års tawny. En colheita er jo en tawny port, bare med en specifik alder. 1974 var ikke noget super godt år når vi snakket portvin. Der findes dog alligevel en håndfuld portvine fra det år, både LBV, single quinta og denne colheita fra Maynards, som ligger inder Barao de Vilar

Farven er klar rødbrun, (lys mahogni). Duften er dyb og intens, hvor lak, olie og orange kommer frem.

Smagen er intens, og jeg fornemmer den er lidt indelukket. Fylde, brændthed og bitterhed bagerst på tungen, “mørk” i smagen og med en dyb nødde finish. Eftersmagen er mellem til lang.

Vinen fik 15 min. i store glas før smagningen, og den udvikler sig meget i glasset, og vinder ved mere luft. Den blev serveret ved ca. 19 grader. (flasker 2014)

Af en portvin fra 1974 klarer denne Maynards colheita 1974 sig egentlig meget godt.

Prisen er ca. 400-450 kr. pr. flaske. (50cl)

Samlet vurdering er 7 stjerner.

Smagt 5/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

maynards col 74

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.