Krohn Colheita 1968

Krohn Colheita 1968 (Flasket 2012)

Jeg bliver mere og mere glad for de ældrere colheita`er fra Krohn. Jeg har nu fået øjnene op for de fine smagsopleveler fra Krohn.

Denne Krohn Colheita 1968 fik ca. 15 min, i glasset, inden jeg smagte. Jeg smagte den i Krohn`s logde i Vila nova de Gaia. Et hyggeligt sted for en smagning. Der var bare en gennemtrængende duft af lidt mug, fugt og træ i hele rummet, det skulle jeg lige se bort fra.

Farven var lys brun, over i det gule, sådan beige i farven. Duften var afdæmpet, med nødder, orange, lidt træ og brændte mandler. Smagen var som en flod af honning, nødder og orange. Lidt bid på tungen, når man holdt vinen længere tid i munden. Den hang lang tid i munden, og blev siddende på indersiden af kinderne. Krohn er mestre i gamle colheita`er.

Prisen er 1000 kr. pr. flaske.

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 9/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

krohn colheita 1968

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.