Grahams Malvedos vintage 1968

Grahams Malvedos vintage 1968

1968 er et meget lille år, når vi snakker vintage portvin. Kun 3 huse deklarerede vintage, og Grahams var ikke en af dem. Derfor lavede de deres single quinta vintage fra Malvedos. Malvedos vurderere jeg til at ligge i superligaen, sammen med Taylors Vargellas, Vesuvio og Noval.

Der var ingen tvivl om at denne vin har haft nået toppen for nogle år siden. Det var dog stadig en utrolig posivtiv oplevelse at smage denne Grahams Malvedos vintage 1968.

Farven var meget lys brun, lidt som egetræ. Duften var meget vanillie, en smule blommer. Smagen var en fin balance, igen med blomme og lidt jordbær, mange fine og lette nuancer, middel lang eftersmag, og en dejlig fornemmelse i mundhulen, af sødme som blev hængende. Vinen stod ½ time på karaffel inden første smagning, og dernæst ½time i glasset. I den næste time udviklede duften sig enormt, men smagen blev på samme niveau.

Proppen var medtaget af udsivning, og vinen var sunket ca 2 cm. i flasken.

Prisen er ukendt

Samlet vurdering 8 stjerner.

Smagt 3/2012 – AC Portvinsoplevelser.dk

Grahams 68

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.
HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.