Ferreira 1900

Ferreira 1900

115 år gammel portvin er nu ikke så tosset og på etiketten står der tawny fra 1900. Denne vin må nok betegnes som en colheita 1900, men dengang gik man ikke så meget op i de forskellige betegnelser. Flere gange når vi har smagt disse gamle portvine har en “vintage” vist sig at være en tawny eller en colheita om men vil. Men det gør ikke oplevelser dårligere. Er spænde på denne Ferreira 1900.

Farven er lys og fin klar.

Duften er lidt afdæmpet og langsomt kommer der lidt “bagt” duft frem. Ikke super lækkert, men dog heller ikke skræmmende.

Smagen er faktisk meget komplex og fuldendt. Først føles den “tam” men efter lidt tid i glasset kommer der fine noter frem af blommer, krydderier og lidt lakrids. En fin sødme, blød og rund, der runder godt af i en lang eftersmag.

Prisen er ukendt.

Samlet vurdering er 9 stejerner.

Smagt 6/2015 – AC Portvinsoplevelser.dk

Ferreira 1900

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.