Ferreira 10 års White

Ferreira 10 års White

Det er i denne uge igen en hvid portvin der har fundet frem til “ugens portvin” Et hus som Ferreira som nok mest kendes for sin berømte Quinta do Vesuvio, inden den blev solgt til Symington i 1988. Som jeg har nævnt tidligere så er hvid portvin med alder, kommet for at blive.

Farven er orange gylden, til den mørke side.

Duften er lidt frisk i det, og med toner af tropisk frugt og fersken. Smagen er god fyldig igen er det lyse frugter der dominere, på den gode måde. En behagelig eftersmag lægger sig bagerst på tungen og var ved et godt stykke tid. Denne Ferreira 10 års white blev smagt ved ca. 20 grader og med kort tid i glasset. Er sikker på at den ville være bedre ved 12-14 grader.

Prisen er ca. 149 kr. (37,5 cl)

Samlet vurdering er 8 stjerner.

Smagt 6/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

20140610_145345

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.