Dalva Golden White colheita 1963

Dalva Golden White colheita 1963

Siger man Dalva, siger man også Golden White colheita. De er verdens berømte, specielt deres 52èr, men man skal ikke kigge skævt til de andre årgange, som 63 og 71. 52érne har jeg smagt tidligere, men det var første gang jeg smagte 63 og 71 eren. Det er Goncalo Devesas som er mannager i Dalva shoppen i Vila Nova de Gaia. Og han var ikke sen til at hente de gode flasker frem.

Farven er ren og klar gylden rød, som rav. Duften er meget blid og fin, lidt abrikos, karamel og tørret frugt. En god balance mellem syren og en meget delikat sødme, som fylder munden godt. Eftersmagen er dejlig behagelig og ebber langsomt ud. Druerne til denne vin er: Donzelinho, Viosinho, Malvasia og Gouveio.

Dalva Golden White colheita 1963 er fantastisk.

Prisen er ca. 1000 kr. (50 cl.)

Samlet vurdering er 9 stjerner

Smagt 6/2013 – AC Portvinsoplevelser.dk

DSC_0394

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.