Croft vintage 1960, 1963 og 1966

Croft vintage 1960, 1963 og 1966

Denne kamp står mellem 3 store årgange fra samme store hus, det gamle og stolte hus CROFT. Hvis man skal bedømme de 3 årgange, uden at have smagt dem ville de fleste nok liste dem med 1963 først, derefter 1966 og til sidst 1960.

Så der er vel ikke nogen grund til at smage dem…??

 

Croft vintage 1960

Standen på flasken var meget skidt, vinen var nede i “skulderhøjde”, så en stand C

Proppen var meget våd og så blød at jeg skubbede den ned i flasken med en lillefinger. Jeg var meget bange for denne vin var kaput.

Farven er gylden brun, kastanje.

Duften er afdæmpet at nød og tør moden frugt.

Smagen er stor med god fylde og sødme, let mandarin/appelsin og lidt chokolade, afslutter med figne. Eftersmagen var mellem til lang. Utrolig blød og lækker i munden, virkelig en flot vin. Alle mine bekymringer blev fejet af bordet.

 

Croft vintage 1963

Standen på flasken var ikke helt i top, vinen var lige over “skulderhøjde”, så en stand B. Poppen var fugtig og løbet lidt.

Farven var rødbrun, mahogni.

Duften var lidt kedelig, lidt bagt.

Smagen var kraftig og med mørke bær og blomme, men som om vinen var “dårlig” , noget virkede forkert. Måske den har været opbevaret forkert og ved proppen havde lækket var vinen blevet modnet meget tidligt. Noget skuffet over superårgange 1963

 

Croft vintage 1966

Standen på flasken var en stand B, igen lå vinen lige over “skulderhøjde” Proppen og forseglingen var dog helt intakt. Så denne vin burde være i bedst stand.

Farven var rødbrun, overraskende mørk og klar.

Duften var meget frugtig, specielt kirsebær.

Smagen var robust, med mørke bær, marcipan og let chokolade.

Lang og kraftig eftersmag. Årgangen var nok som forventet, klassisk og god.

Fin balance mellem sødmen og syren, ingen problemer i at kunne ligge flere år.

 

Første smagning skete efter 2 timers i karaffel til 1960 og 3 timer på karaffel til 1963 og 1966. Vinen blev serveret ved 17-18 grader.

 

Anden smagning skete efter yderligere 5 timer på karaffel og igen ved 17-18 grader.

1960 hold sin store styrke og havde kun udviklet sig lidt, overliggerne lå højt

på denne vin.

1963 havde virkelig gjort fremskridt og udviklet sig enormt, den passive og lidt tamme 63èr var vågnet og kom nu frem i fuldt flor.

1966 havde også udviklet sig til det gode, ikke så meget som 63, men helt klart en stor forbedring.

 

Alle vine ville være store oplevelser hvis de blev smagt alene, men når de bliver stillet op mod hinanden skal der jo findes en vinder og en taber. Der var MEGET depot alle flasker.

 

Croft vintage 1960 – 10 stjerner

Croft vintage 1963 – 9 stjerner

Croft vintage 1966 – 8 stjerner

 

Tillykke til årgang 1960 – SUVERÆN OPLEVELSE.

Smagt 9/2014 – AC Portvinsoplevelser.dk

 

Croft vintage 1960 Croft vintage 1963 Croft vintage 1966

Hos portvinsoplevelser smager vi løbende masser af portvine, i denne database kan du søge efter portvine jeg har smagt ud fra huse, årgang og type af portvin. Det er i gennem de sidste mange år blevet til mere en 2000 forskellige smagte portvine, og et udvalg af dem ligger herinde. Der kommer løbende nye smagenoter på siden så du kan læse med på mine oplevelser.

HUSK at alt portvin ændre sig over tid, og smags oplevelser er forskellige.